Primăria Suceava va reabilia total cu suprafață cauciucată pista de atletism a Stadionului Areni dacă va primi baza sportivă a CSM Suceava. Harșovschi: Mulți suceveni nu sunt mulțumiți de starea actuală a pistei


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a anunțat, miercuri, că dacă municipalitatea suceveană va prelua baza sportivă a CSM Suceava, prima investiție va fi de reabilitare a pistei de atletism care acum este cu zgură și va fi înlocuită cu o suprafață cauciucată.

„Acum zece ani am decis ca pista de alergare a Stadionului Areni să fie accesibilă pentru toți sucevenii pentru că până atunci era accesibilă doar celor care făceau sport de performanță sau participau la diferite competiții sportive”, a spus viceprimarul.

El a menționat că această pistă este deschisă sucevenilor, iar de atunci mii de suceveni au folosit această pistă.

Harșovschi a mai spus că în luna iulie Consiliul Local Suceava a aprobat o hotărâre că este de acord cu preluarea Clubului Sportiv Municipal Suceava.

El a arătat că mulți suceveni nu sunt mulțumiți de zgura de pe pista de alergare, iar dacă municipalitatea va prelua, așa cum speră, CSM Suceava, va propune ca această pistă să fie reabilitată total cu suprafață cauciucată.

Potrivit viceprimarului este vorba de o suprafața de lungime de 400 de m cu 7 metri lățime, fiind, în total necesară o suprafață cauciucată de circa 3000 de mp, care ar costa aproximativ 400.000 de lei.

„Nu știu dacă e mult sau puțin, dar este solicitat de către suceveni care aleargă și pe ploaie. Sucevenii doresc mișcare”, a menționat Harșovschi.

El a adăugat că sunt foarte multe de făcut la stadion, dar că la gazon „stăm bine” și se achiziționează un nou tractoraș de tuns iarba.

„Dacă primim baza sportivă a CSM, prima investiție va fi reabilitarea pistei cu suprafață cauciucată”,a conchis Harșovschi.  (T.B.)


Intră acum și în grupul de