Vicepreședintele ALDE deputatul Alexandru Băișanu: Sunt convins că acest guvern trebuie remaniat. Există miniștri care nu au ce căuta în fruntea unor ministere


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE deputatul de Suceava Alexandru Băișanu a declarat, marți după amiaza, la Digi 24 că actualul guvern trebuie remaniat pentru că sunt miniștri care nu au ce căuta în fruntea unor ministere.

„În nume propriu și personal sunt convins că acest guvern trebuie remaniat. Că există miniștri care nu au ce căuta în fruntea unor ministere”, a spus Băișanu în emisiune fără să detalieze.

El a fost rugat să comenteze scrisoarea deschisă a vicepreședintelui PSD Ecaterina Andronescu care îi cere lui Liviu Dragnea să se retragă din fruntea partidului și numirea unui guvern de profesioniști.

Băișanu a evitat să comenteze situația din PSD și crede că PSD va face o analiză și va rezolva această problemă, subliniind că nu vrea să se amestece în treburile interne ale PSD.

„Mă interesează bunul mers al României. Mă interesează libertățile individuale care trebuiesc respectate, nu-mi place ce se întâmplă și ce s-a întâmplat în piață în ziua de vineri când au fost lucruri greșite și din partea manifestanților și a Jandarmeriei, ca rispostă, poate a fost prea dură, Jandarmerie pe care o susțin ca o instituție de care e nevoie. Vreau investiții, vreau autostrăzi, vreau învățământ de calitate, vreau cultură, să pornim acele motoare care să poată duce România acolo unde îi este locul”, a spus Băișanu.

Totodată, liderul ALDE a subliniat că nu se poate dărâma un guvern care a făcut creștere economică și a crescut pensii și salarii.

„Observ în momentul de față că în România avem creșteri salariale, avem creșteri de pensii, creșterea PIB-ului pe cap de locuitor, creșterea bugetului național, colectare mai bună, o dezvoltare economică mai bună, nu fenomenală, dar cu plus la toate și noi ieșim în stradă și ne batem cu jandarmii. Oare în ce țară se mai întâmplă lucrul acesta, să vezi că lucrurile merg spre bine, nu fenomenal, dar merg spre bine, dar tu vrei să dai acel guvern jos?”, a conchis Băișanu.

(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de