Cătălin Nechifor a cerut audierea ministrului de Interne, Carmen Dan, în Comisia parlamentară pentru drepturile omului în legătură cu incidentele de la mitingul diasporei: Este fix de datoria acestei comisii să analizeze ceea ce s-a petrecut atunci


Intră acum și în grupul de

Coordonatorul organizației județene Suceava a Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, membru al Comisiei parlamentare pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, a cerut, marți, în plenul comisiei, audierea ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, în legătură cu incidentele violente de la mitingul diasporei din data de 10 august.

Nechifor a declarat că a spus membrilor comisiei că aceasta ar fi trebuit să se autosesizeze în acest caz mai ales că este evident că în incidentele de la mitingul din 10 august au fost încălcate drepturile omului.

„Este fix de datoria comisiei pentru drepturile omului să analizeze ceea ce s-a întâmplat pentru a preveni situații similare. Nu e vorba de o comisie specială, ci una permanentă care se ocupă de respectarea drepturilor omului”, a spus deputatul sucevean.

El a adăugat că membrii comisiei au convenit ca săptămâna viitoare să adopte o hotărâre privind invitarea ministrului Carmen Dan la această comisie.

Nechifor a menționat că a doua zi după incidentele violente de la mitingul diasporei a fost abordat în zona Câmpulung Moldovenesc de persoane care au participat la acest miting și care i-au cerut să facă ceea ce ține de el pentru ca oamenii pașnici să nu fie agresați de forțele de ordine.

„Ceea ce pot să fac este ca, prin Parlament, să vedem ceea ce s-a întâmplat acolo și să vedem unde poate fi legislația îmbunătățită. Dacă vom constata că au fost abuzuri sau încălcări ale legislației penale, vom transmite informațiile anchetatorilor”, a conchis Cătălin Nechifor.(T.B.)


Intră acum și în grupul de