Subsolul Pavilionului Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava intră din toamna acestui an într-un amplu proces de reabilitare şi amenajare


Intră acum și în grupul de

Managerul SJU Suceava, economist Vasile Rîmbu, a declarat, marţi, că spaţiul ambulatoriului Secţiei de Boli Infecţioase, care funcţionează la subsolul pavilionului C3, va intra în toamna acestui an într-un amplu proces de reabilitare şi amenajare.

El a explicat că investiţia, estimată la aproximativ 5,75 de milioane de lei, se impune ca “o necesitate” pentru a putea fi asigurate condiţiile optime de siguranţă şi de confort pentru activitatea medicală, arătând că spaţiul respectiv este în prezent „insalubru”.

Rîmbu a precizat că pavilionul în care funcţionează Secţia de Boli Infecţioase a fost construit şi finalizat în anul 1893, iar din cauza că această clădire nu dispune de un sistem adecvat de preluare şi dirijare a apelor rezultate din precipitaţii au apărut infiltraţii la demisol, iar tencuiala exterioară este afectată.

Managerul SJU Suceava a spus că investiţia presupune, printre altele, efectuarea unor lucrări de rezistenţă, de arhitectură, realizarea instalaţiilor de fluide medicale, a  instalaţiilor sanitare, termice şi de climatizare, a instalaţiilor de hidranţi interiori, dar şi instalarea unui lift pentru transportul pacienţilor de la ambulatoriul situat la subsol către parter sau etajul I al clădirii.

“Vom amenaja spaţiul respectiv în stilul cel mai modern din punctul de vedere al asigurării circuitelor funcţionale în ambulatoriul Secţiei de Boli Infecţioase, conform cerinţelor actuale, iar pentru pacienţii adulţi şi pentru copii vor fi asigurate circuite separate”, a spus Rîmbu.

El a menţionat că investiţia mai presupune şi dotarea spaţiului cu mobilier specific activităţii medicale, mobilier pentru vestiarele personalului, paturi şi noptiere, dulapuri pentru medicamente, targă mobilă, cărucioare pentru transport materiale, măsuţe de tratament, EKG, scaune pentru sala de aşteptare, dar şi calculatoare, birouri, scaune, fişete etc.

Referindu-se la lucrările de rezistenţă, Rîmbu a arătat că se va efectua, printre altele, cămăşuirea  pereţilor exteriori ai subsolului, se va realiza hidroizolaţia şi termoizolaţia acestora, se vor face subzidiri interioare, se vor practica goluri suplimentare pentru uşi de acces şi se vor mări ferestrele etc.

Managerul SJU Suceava a subliniat că pentru realizarea investiţiei sunt necesare lucrări de amploare, estimând o durată de execuţie a lucrărilor de aproximativ 6 luni, însă termenul avansat depinde de data la care încep efectiv lucrările şi de condiţiile meteorologice.

El a mai declarat că, pentru început, lucrările la această investiţie vor fi finanţate din fonduri de la Consiliul Județean Suceava, prin redistribuirea unei părţi din suma alocată inițial pentru achiziţia unui angiograf, apoi vor continua şi vor fi finalizate cu fonduri de la Ministerul Sănătății, prin programul ce vizează intervenții asupra clădirilor cu destinație medicală.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de