Ofertele depuse de furnizori pentru achiziţia unui angiograf destinat Secţiei de Cardiologie a SJU Suceava vor fi deschise la începutul săptămânii viitoare

Managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat, marţi, că ofertele depuse de furnizorii de aparatură medicală pentru achiziţia unui angiograf destinat Secţiei de Cardiologie vor fi deschise la începutul săptămânii viitoare.

Rîmbu a spus că furnizorul de la care va fi achiziţionat angiograful va fi cunoscut în cursul zilei de luni .

El speră că procedura de achiziţie, instalare şi avizare a angiografului se va desfăşura fără sincope, fiind deja identificat spaţiul în care ar urma să fie amplasat acest aparat în Secţia de Cardiologie, aflată în prezent în proces de extindere şi reabilitare.

Rîmbu a precizat că pentru achiziţia angiografului finanţarea este asigurată în proporţie de 90 la sută de către Ministerul Sănătăţii şi de 10 la sută de către Consiliul Judeţean Suceava.

Managerul SJU Suceava a explicat că, iniţial, Consiliul Judeţean Suceava a alocat suma de 2,6 milioane de lei pentru achiziţia unui angiograf care să deservească Secţia de Cardiologie, iar ulterior Ministerul Sănătăţii a repartizat, prin DSP Suceava,  fonduri de 2,52 milioane de lei pentru achiziţia acestui aparat pentru SJU Suceava, fiind deja încheiat deja contract cu Consiliul Judeţean Suceava pentru derularea achiziţiei.

Rîmbu a arătat că în aceste condiţii fondurile alocate iniţial de la bugetul judeţean vor putea fi relocate spre alte investiţii necesare spitalului, precum amenajarea spaţiului destinat angiografului, dar şi finanţarea unor studii de fezabilitate ce vizează Blocul Operator, cantina-restaurant, heliportul şi parcurile din zona clădirii noi a spitalului şi zona pavilionară.

De menţionat este că SJU Suceava mai are în dotare un angiograf care a fost repartizat de Academia de Ştiinţe Medicale, în baza unui parteneriat încheiat cu unitatea spitalicească suceveană.

(Liliana Bujdei)