Parlamentul a votat propunerea de revizuire a Constituției prin care căsătoria nu se va mai face între soți, ci între un bărbat și o femeie. După avizul Curții Constituționale urmează organizarea referendumului. Pe rețelele sociale a început deja o campanie pentru ca populația să vină la referendum


Intră acum și în grupul de

Senatul României a votat, marți, propunerea legislativă de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie în locul sintagmei „între soți”, după ce această propunere a fost adoptată deja de Camera Deputaților.

 

Revizuirea Constituției se poate face doar în urma unui referendum.

Pentru organizarea acestui referendum este însă nevoie ca propunerea de revizuire să fie avizată de Curtea Constituțională care trebuie să se pronunțe dacă această modificare nu depășește limitele revizuirii.

Referendumul ar putea fi organizat în data de  7 octombrie, după cum anunțase liderul PSD, Liviu Dragnea.

Pe rețelele sociale a început deja o campanie pentru ca populația să participe la acest referendum astfel încât modificarea să fie adoptată.

Deputatul de Suceava din partea Pro România, Cătălin Nechifor, consideră că dacă referendumul va fi validita unii își vor aroga meritele, alții vor încerca să le smulgă laurii.

El arată însă că dacă prin referendum nu se va valida propunerea de revizuire lucrurile se complică.

„Și vin și întreb și mă întreb, în condițiile ambiguității formulării actuale din Constituție, prin faptul că textul precizează sintagma „între soți” în definiția căsătoriei, oare ar fi putut exista în România, pâmnă acum, vreo căsătorie între două persoane de același sex?”, se întreabă Nechifor.

El se întreabă dacă și până se revizuiște Constituția ar putea să se oficieze căsătorii între doi bărbați, sau două femei.

„Sper să fie bine, dar mă tem că, în spatele unei idei nobile, s-a deschis o mare cutie a Pandorei!”, consideră Nechifor. (T.B.)


Intră acum și în grupul de