Nechifor a constatat că ritmul în care se fac lucrările prin PNDL în județul Suceava a fost de 0,005 la sută în luna august: Poate că ministrul Dezvoltării ar trebui să vină nu numai în vacanță în județul Suceava și să ne explice cum vor avansa lucrările


Intră acum și în grupul de

Coordonatorul organizației județene Suceava a Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, că prin Progamul Național de Dezvoltare Locală în Suceava s-au decontat, în luna august, lucrări însemnând 0,005 la sută din valoarea întregului program în județ, ceea ce înseamnă că, menținând acest ritm, investițiile ar urma să fie finalizate în următoarea sută de ani.

Nechifor a spus într-o conferință de presă că dacă în urmă cu două luni solicita prezența ministrului Dezvoltării, Paul Stănescu, la Suceava pentru a analiza situația în care se află investițiile prevăzute prin PNDL, acesta a ajuns în  județ, dar doar în vacanță.

„A fost importantă vizita domniei sale, ca turist, în Bucovina. Am înțeles că sunt foarte multe lucruri frumoase de văzut și Obcinile Bucovinei, dar și în alte părți, dar rezultatele, din păcate, pe acest domeniu nu sunt chiar foarte în regulă”, a declarat deputatul Pro România.

El a adăugat că în luna august s-au făcut decontări ale unor facturi pentru lucrări aflate în execuție în județ prin PNDL, fiind vorba de 20 de plăți cu o valoare de 5,121 milioane de lei, ceea ce reprezintă 0,005 la sută din banii alocați programului în județ.

„Este foarte grav pentru că deja anul cam trece. A trecut august, e jumătatea lui septembrie, și să vină la Consiliul Județean doar 200.000 de lei în condițiile în care alocarea este de 252 de milioane de lei înseamnă fix zero. Mă întreb cât va dura ca la Suceava, aceste proiecte, câte or fi ele, să se termine, pentru că dacă mergem în continuare cu acest ritm de 0,005 la sută vă dați seama că ne va lua un centenar”, a declarat Nechifor.

El consideră că este necesar ca ministrul Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, să vină oficial în județ.

„E obligatoriu ca cei care gestionează aceste domenii să vină să ne explice totuși în ce ritm văd ei că lucrurile vor putea să avanseze”, a spus Nechifor. (T.B.)

Conferinta de presa Pro România , filiala Suceava

Gepostet von NewsBucovina.ro am Donnerstag, 13. September 2018


Intră acum și în grupul de