Cușnir acuză că Primăria Suceava nu a făcut nimic pentru redeschiderea pasajului subteran din zona Carrefour deși Consiliul Local Suceava a votat încă din decembrie 2017 o hotărâre în acest sens


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a acuzat, miercuri, Primăria Suceava că nu a acționat pentru redeschiderea pasajului subteran din zona Carrefour în condițiile în care există o hotărâre de consiliu local în acest sens.

El arată într-un comunicat de presă că în luna decembrie 2017 Consiliul Local Suceava a votat începerea procedurilor de redeschidere a pasajului subteran din zona Carrefour.

„Primarul avea obligația să ducă la îndeplinire hotărârea Consiliului Local. Un primar responsabil căruia i-ar păsa de nervii Sucevenilor și de fluidizarea traficului rutier pe Calea Unirii, asta ar face, ar redeschide pasajul subteran și ar elimina trecerea de pietoni (unica din lumea civilizată pe deasupra unui pasaj subteran) și inutilul semafor care blochează traficul rutier pe cea mai aglomerată arteră a Sucevei. Dar Ion Lungu se comportă că un administrator impotent, incapabil să facă ceva util sau frumos pentru Suceava”, a arătat Cușnir.

El a transmis și fotografii din care rezultă că Primarul și Departamentele de Specialitate din cadrul Primăriei nu au făcut nimic pentru a redeschide acest pasaj, mai mult decât atât, încurajează construcțiile fără Autorizare de Construire și ocuparea abuzivă a Domeniului Public.

„Este extrem de grav faptul că un operator privat, fără să aibă Autorizare de Construire, a betonat ieșirea din pasajul subteran, 80 mp aflați în Domeniul Public al Municipiului Suceava pentru a-și amenaja o parcare privată pentru mașinile firmei. Același operator privat a transformat Domeniul Public al Sucevei în depozit privat (zona dintre Interconti și Policlinică Industrială) – toate acestea cu complicitatea Primăriei Suceava”, arată liderul social-democrat sucevean.

El adaugă că nu este mirat de faptul că primarul Ion Lungu tolerează și încurajează astfel de comportamente și că în loc să fie avocatul cetățenilor și a respectării legii, Ion Lungu se comportă ca un avocat al unui operator privat chiar și atunci când acesta acționează împotriva sucevenilor.

„Departamentele de specialitate din cadrul Primăriei Suceava, în loc să acționeze pentru a stopa astfel de comportamente aberante, prin pasivitate, ne demonstrează că întradevăr Primăria Sucevei prezintă simptomele unei instituții nefuncționale. În Suceava trebuiesc reintroduse două noțiuni străine lui Ion Lungu și PNL-ului: Ordine și Progres! Lungu și locotenentul său Harșovschi și-au demonstrat impotența în instaurarea Ordinii și a Progresului pentru că nu au cum să înțeleagă ce înseamnă să faci “Totul pentru Suceava”!”, a conchis Dan Ioan Cușnir. (N.B.)


Intră acum și în grupul de