Băișanu, în Comisia de transporturi a Camerei Deputaților, discurs ferm privind infrastructura rutieră din zona Moldovei, despre „drumul iadului” E 85 și șoseaua de centură a Sucevei


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Comisiei de transporturi a Camerei Deputaților, deputatul ALDE de Suceava Alexandru Băișanu, a avut în ședința de marți a comisiei un discut ferm privind infrastructura rutieră din zona Moldovei și în special în ceea ce privește șoseaua de centură a Sucevei

 

 

„Bunăstarea în România se măsoară în kilometri de autostradă”, a spus Băișanu care i-a cerut ministrului Transporturilor, Lucian Șova, să facă ceva pentru România.

El a spus că peste o mie de poduri rutiere din România se află în momentul de față în situația de a-și fi pierdut calitatea de pod accesibil pentru că și-au pierdut certificarea de siguranță.

„Peste 65 la sută din podurile rutiere sunt în această situație”, a spus Băișanu.

El a arătat că drumul european E 85, București-Siret este un drum al iadului pe care,săptămânal, mor oameni.

Deputatul a cerut să se facă ceva pentru viața oamenilor.

„Sunt convins că Moldova nu va avea autostradă nici într-o mie de ani dacă se merge în acest ritm cu toate că Moldova merită să aibă autostradă. E zona cea mai amărâtă din punct de vedere al infrastructurii și din punct de vedere economic drept consecință”, a declarat Băișanu.

El a cerut să se reducă numărul morților, și că dacă ar fi CNAIR și s-ar numi Neaga (directorul CNAIR n.r.) ar avea pe conștiință orice om care moare din cauza drumurilor inadecvate din țară.

Băișanu a subliniat că a devenit membru al Comisiei de transporturi pentru că și-a dorit să se termine șoseaua de centură a municipiului Suceava, municipiu care este blocat efectiv.

„De doi ani de când sunt parlamentar și de când sunt în această comisie am făcut toate diligențele necesare. Din 2007 când am fost prefect și am inițiat acest proiect nu s-a întâmplat nimic: Fraude masive, licitații care se amână de la un an la altul și avem 11 ani de când ne chinuim să terminăm trei kilometri de șosea de centură”, a spus deputatul sucevean.

El a subliniat că este înspăimântat de ceea ce se întâmplă în acest sector.

„Dacă îmi spune cineva că nu sunt fonduri, îi spun că minte, dacă spune cineva că nu e în regulă, îi spun că minte. Este doar incompetență și lipsă de seriozitate pentru ducerea la final a acestui proiect care trenează de 11 ani. Nu este o mare filozofie să faci 3-4 kilometri de drum. Eu sunt înspăimântat de ce se întâmplă”, a declarat Băișanu.

El a mai spus că România are nevoie de dezvoltarea infrastructurii și a cerut un răspuns ferm privind data când de va finaliza șoseaua de centură a Sucevei.

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, l-a anunțat atunci că a fost emis ordinul de începere a lucrărilor pentru șoseaua de centură. (T.B.)


Intră acum și în grupul de