Nechifor, la România TV, după ce Corina Crețu a spus că nu acceptă insultele Guvernului României: Ai, ca țară un comisar european care te-a salvat de multe miliarde de euro și îl tratezi așa?


Intră acum și în grupul de

Deputatul sucevean Pro România,  Cătălin Nechifor, a declarat, luni, a România TV, că Guvernarea actuală e ruptă clar.

El a spus că a urmărit și declarația comisarului european Corina Crețu care a spus că nu acceptă insultele Guvernului României după ce a făcut eforturi extraordinare pentru ca România să nu piardă miliarde de euro bani europeni.

„E o femeie cu foarte mult bun simț, foarte bine pregătită, din 2014 comisar european. A asistat Guvernul Ponta în acea perioadă și am avut absorbție de 90 la sută. Deodată, de doi ani de zile, lucrurile scârțâie foarte rău. Să ținem cont că exercițiul financiar se termină în 2020. Nu avem la dispoziție mii de ani să facem proiectele acestea”, a spus Nechifor.

El a criticat modul în care guvernarea se comportă cu comisarul european român.

„Ai ca țară un comisar european pe care îl tratezi așa?”, a întrebat Nechifor.

El a exemplificat cu cazul Poloniei care a avut-o pe Danuta Hubner comisar pentru politică regională. „Acum, Danuta Hubner este o femeie importantă în Parlamentul European. Știm cum se mișca Polonia pe absorbție. Fantastic. La fel și România pe vremea lui Ponta”, a spus Nechifor.

El a dat un alt exemplu, fostul comisar lituanian pe buget care acum e președinte.

„La noi îi dăm la coș?”, a întrebat Nechifor.

Potrivit acestuia, Corina Crețu, pe care o cunoaște foarte bine, nu ar fi ieșit cu asemenea declarații decât dacă era deranjată, iar poziția Guvernului inclusiv acele răspunsuri în doi peri ale domnului Șova a făcut-o să aibă această atitudine.

„Doamna Corina Crețu ne-a salvat pe noi ca țară de multe miliarde de euro pe care le pierdeam”, a spus Nechifor.

„Vreau să anunț public că nu mai accept insultele din partea Guvernului României față de munca pe care o fac”, a declarat luni comisarul european pentru dezvolare regională Corina Crețu, la o conferință de presă privind viitoarele programe din cadrul politicii de coeziune.

„Avem bani la Bruxelles pentru proiecte de infrastructură, nu avem proiecte”, a spus Crețu.

Ea a menționat că autostrada Târgu Mureș-Iași este o prioritate a Comisiei Europene și că este nevoie de aceasta pentru a completa proiectele de infrastructură care conectează Europa, mai ales Republica Moldova, Moldova, de Europa Centală și de Est.(T.B.)


Intră acum și în grupul de