Deputatul PNL Angelica Fădor: Dacă și comisarul european Corina Crețu s-a săturat să fie insultată de Guvernul PSD, noi, cei din zona Moldovei, uitați de Guvern, de ce mai acceptăm? De ce nu vrea Guvernul să folosească banii europeni pentru autostrada Moldovei?

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a declarat, marți, că Guvernul condus de Viorica Dăncilă nu face nimic pentru dezvoltarea Moldovei și nici nu folosește banii europeni pentru proiecte de infrastructură, fapt confirmat de comisarul european român Corina Crețu, care a criticat Guvernul pentru lipsa proiectelor mature care să fie finanțate din fonduri europene.

„Deși este evident pentru toată lumea, inclusiv pentru Comisia Europeană, după spusele comisarului european Corina Crețu, faptul că autostrada Iași-Târgu Mureș este o prioritate, pentru Guvernul României se pare că nu este. Guvernul condamnă astfel Moldova la subdezvoltare, neînțelegând faptul că această autostradă ar conecta atât Moldova, cât și Republica Moldova de Europa Centrală și de Est, dându-le o șansă reală de dezvoltare”, a declarat Angelica Fădor.

Parlamentarul liberal sucevean a amintit că în cursul zilei de luni, în conferință de presă, însuși comisarul european Corina Crețu a anunțat că există bani europeni pentru infrastructură, însă lipsesc proiectele mature, care ar fi trebuit depuse de Guvernul PSD-ALDE, dovadă clară a imaturității și lipsei de responsabilitate a acestui guvern.

 

„În timp ce pentru perioada 2014-2020 Comisia Europeană face eforturi uriașe pentru a evita dezangajarea fondurilor europene, Guvernul preferă să cheltuiască bani din bugetul propriu, bani împrumutați, pe care noi și copiii noștri vom fi nevoiți să îi plătim”, a spus Fădor.

Ea s-a întrebat de ce Guvernul PSD-ALDE preferă un parteneriat public-privat pentru realizarea acestei autostrăzi, într-un viitor nedefinit, în conditiile în care există, acum , bani europeni pentru realizarea acesteia.

 

„Mă întreb de ce Guvernul nu depune proiectul autostrăzii în condițiile în care, din chiar declarația Corinei Crețu, în acest moment, la Comisia Europeană există doar un singur proiect major depus- metroul Otopeni-Gara de Nord?”, s-a întrebat retoric deputatul sucevean.

Angelica Fădor consideră că așa cum Corina Crețu a spus că nu mai acceptă insultele Guvernului PSD, ar trebui ca nici românii să nu le mai accepte.

„În aceste condiții, cred că nu poate fi nimic mai elocvent decât faptul că însuși omul trimis de PSD pentru a reprezenta România și Guvernul în Comisia Europeană, a anunțat public că nu mai acceptă insultele din partea Guvernului României.

Și atunci noi, românii,noi, locuitorii din zona Moldovei, uitați de Guvernul României, cum să le mai acceptăm?”, s-a întrebat deputatul liberal sucevean Angelica Fădor. (T.B.)