Nechifor, la România TV: Iohannis este și el vinovat că s-a scăpat țara de sub control. Comisia de la Veneția ne spune că de îndepărtăm foarte mult de un statut acceptat la nivel european


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene Suceava a Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, vineri seara, la România TV că situația din țară este gravă, fapt confirmat și de raportul Comisiei de la Veneția, apreciind ca tardivă convocarea partidelor la Cotroceni pentru consultări.

 

Nechifor a spus că a constatat că tema importantă a zilei, raportul Comisiei de la Veneția, este scos în decor cu subiecte despre răfuieli din interiorul PSD, doar pentru a acoperi această temă care are un efect puternic asupra țării.

 

 

El a adăugat că președintele Klaus Iohannis vine după două-trei zile de excursie prin Italia și anunță că face consultări.

„Domnul Iohannis este la fel de vinovat că s-a scăpat România de sub control. Comisia de la Veneția ne spune că ne îndepărtăm foarte mult de un statut acceptat la nivel european”, a spus Nechifor.

Deputatul sucevean a adăugat că a constatat că ministrul Justiției, Tudorel Toader, duce în derizoriu acest raport, și duce discuția spre magistrați, spre pensionare, când raportul este mult mai complex.

 

„Lucrurile sunt mult mai grave”, a declarat Nechifor.

El consideră ca tardivă inițiativa lui Klaus Iohannis de a chema partidele la consultări la Cotroceni pentru că Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, este plecat în vacanță și nu a mai contestat OUG 92/2018 la Curtea Constituțională.

Nechifor a precizat că Victor Ciorbea nu a lăsat pe nimeni în locul său care să poată sesiza Curtea Constituțională în privința ordonanțelor de urgență, fiind singura instituție care poate ataca constituționalitatea unor ordonanțe de urgență.

„Tocmai pe acest subiect, marți, la Comisia pentru drepturile omului, îl voi convoca pe Victor Ciorbea să se prezinte în fața comisiei să explice dacă a făcut procedural ceea ce trebuia și dacă în această perioadă români au avut de suferit pentru că nu are cine face sesizări la CCR”, a declarat Nechifor. (T.B.)


Intră acum și în grupul de