Băișanu la Antena3: Alianța de guvernare ALDE cu PSD trebuie să fie doar în interesul cetățeanului. Nu văd o soluție mai bună de guvernare decât cea actuală. Evident că liderii celor două partide pot avea păreri diferite


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, a declarat, marți seara la Antena 3 că nu crede că există la ora actuală o soluție mai bună de guvernare decât alianța PSD cu ALDE, precizând că pot exista și opinii diferite între liderii celor două partide aflate la guvernare.

„De fiecare dată într-un conglomerat atât de mare liderii nu duc la provocări de niciun fel. Se întâmplă de foarte multe ori ca lideri de mâna a doua, a treia, a patra, să înceapă să comenteze, datorită relațiilor interpersonale la nivel local, la nivel național”, a spus Băișanu.

El a apreciat că alianța ALDE cu PSD nu trebuie făcută doar în interesul celor două partide, ci în interesul cetățeanului.

„Atât timp cât raportăm întreaga politică românească la cetățean este evident că există puncte diferite între cele două partide, unul fiind de factură social-democrată, altul fiind de factură liberală.Evident că nici liderii celor două partide nu sunt frați și nu sunt gemeni și pot avea opinii diferite”, a spus Băișanu.

Liderul ALDE a explicat însă că chiar dacă au opinii diferite pe o anumită temă, pe o anumită problematică la un moment dat, dacă apar argumente de alt tip decât cu cele cu s-au obișnuit, nu înseamnă că alianța se va rupe.

„Neavând o soluție viabilă, una mai bună decât cea actuală ar fi o mare greșeală”, a declarat deputatul sucevean.

Potrivit acestuia, niciunul dintre cele două partide nu trebuie să-și părăsească doctrina, să devină altceva ci trebuie să-și păstreze identitatea politică vis-a-vis de electoratul pe care îl are. (T.B.)

 


Intră acum și în grupul de