DSP Suceava: 32 de candidaţi din judeţul Suceava s-au înscris pentru susţinerea Concursului Naţional de intrare în Rezidenţiat, în sesiunea 18 noiembrie 2018


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat că 32 de candidaţi din judeţ s-au înscris la DSP Suceava pentru susţinerea Concursului Naţional de intrare în Rezidenţiat, în sesiunea 18 noiembrie 2018.

Ea a spus că din totalul acestora, 21 s-au înscris pentru domeniul medicină, 9 pentru domeniul medicină dentară şi 2 pentru domeniul farmacie, iar cei mai mulţi candidaţi, 16, au fost repartizaţi în centrul universitar Iaşi, alţi 10 în centrul universitar Cluj-Napoca, 4 în centrul universitar Bucureşti şi câte unul în centrele universitare Târgu Mureş şi Timişoara.

Din cei 21 de candidaţi care au optat pentru domeniul medicină, 11 au fost repartizaţi în centrul universitar Iaşi, 6 în Cluj-Napoca, 3 în Bucureşti şi unul în Timişoara, în timp ce din cei 9 candidaţi care s-au înscris pentru domeniul medicină dentară, patru au fost repartizaţi în centrul universitar Iaşi, 3 în Cluj-Napoca şi câte unul în Bucureşti şi Târgu Mureş, iar cei doi candidaţi înscrişi pentru domeniul farmacie au fost repartizaţi în centrele universitare Iaşi şi Cluj-Napoca.

Directorul executiv al DSP Suceava a menţionat că instituţia a propus spre publicare în acest an pentru examenul de Rezidenţiat din luna noiembrie două posturi de medic în specialitatea igienă la Compartimentul de Evaluare Factori de Risc din Mediul de Viaţă şi Muncă în cadrul DSP Suceava, un post în specialitatea obstetrică-ginecologie în secţia de profil de la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc şi un post în specialitatea psihiatrie în cadrul Biroului de Management al Calităţii Serviciilor Medicale de la Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret.

Pe site-ul rezidentiat.ms.ro. au fost publicate 3 posturi, respectiv un post la Compartimentul de Evaluare Factori de Risc din Mediul de Viaţă şi Muncă în cadrul DSP Suceava, specialitatea igienă, un post la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc, specialitatea obstetrică-ginecologie şi un post la  Spitalul Clinic Căi Ferate Iaşi- Ministerul Transporturilor, în Ambulatoriul de specialitate CF Suceava, specialitatea psihiatrie.

De menţionat este că pentru sesiunea 19 noiembrie 2017 a Concursului Naţional de intrare în Rezidenţiat, la care au fost publicate în Monitorul Oficial 19 posturi, s-au înscris 21 de candidaţi din judeţul Suceava.

Conform site-ului rezidentiat.ms.ro, Ministerul Sănătății organizează concurs de intrare în rezidențiat pe post și rezidențiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie la data de 18 noiembrie 2018, iar concursul se desfășoară în centrele universitare  București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara.

Înscrierile la concurs s-au realizat în perioada 15-26 octombrie 2018, prin direcțiile de sănătate publică, respectiv prin ministerele cu rețea sanitară proprie.

Sursa citată precizează că ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se realizează în ordinea punctajului de promovare obținut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu.

(L.B.)


Intră acum și în grupul de