Băișanu, la Digi 24: Valiza cu documente „culese cu multă migală de niște băieți foarte serioși”, trebuie să ajungă la instituțiile abilitate. Noi trebuie să ne preocupăm de buna guvernare și de preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene


Intră acum și în grupul de

Președintele ALDE Suceava, deputatul Alexandru Băișanu, a declarat luni seara la Digi 24 TV că în ceea ce privește scandalul „Valiza” în care ar fi implicat președintele PSD, Liviu Dragnea, că documentele respective ar trebui să ajungă la DNA sau la alte instituții abilitate să facă cercetări, iar toate forțele politice din țară să se concentreze pe pregătirea preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene.

El a spus că acest joc al valizelor i se pare destul de penibil.

„Pe noi ne intersează echilibrul și predictibilitatea acestei guvernări”, a spus Băișanu.

El consideră că valiza a fost lucrată de multă vreme și nu găsită întâmplător.

„Această valiză care l-ar incrimina pe domnul Dragnea nu e o valiză găsită ci lucrată de foarte multă vreme.  Sunt lucrate, adunate, cu migală, cu gijă, de niște băieți foarte serioși care au condus România până în momentul de față și văd că o conduc în continuare. Asta nu înseamnă că scuză cu ceva pe cineva această valiză”, a spus deputatul sucevean.

El a adăugat că nu este interesat de povestea valizelor, ci de o guvernare serioasă.

„Mă interesează ca toate partidele și forțele politice din România să înțeleagă că vine un moment deosebit de serios pentru țara noastră”, arătând că Președinția Consiliului Uniunii Europene trebuie să găsească țara în stabilitate și nu „certându-ne, nu aruncând valize peste gard de la unii la alții”.

El a explicat că în cadrul coaliției de guvernare ALDE a discutat întotdeauna despre problemele serioase ale României, pe proiecte, pe programul de guvernare.

„Problema cu valizele nu e a noastră, e problema dânșilor atât timp cât în toată discuția aud doar două nume: Dragnea și Iohannis. E doar problema lor. Sunt doi actori politici foarte importanți care trebuie să înțeleagă că în momentul de față România trebuie să fie unită pentru a depăși momentele grele prin care România și Europa trec”, a spus Băișanu.

El a spus că nu a văzut niciun document din această valiză și crede că acele documente trebuie să ajungă la DNA sau la alte instituții abilitate.

Băișanu a mai declarat că nu este un comentator al acțiunilor lui Liviu Dragnea, că liderul său de partid este Călin Popescu Tăriceanu și că îl interesează mai mult să fie oferite locuri de muncă cetățenilor care nu muncesc, dar primesc pe nedrept ajutoare sociale, că trebuie să se stabilească ce se va face cu banii din viitorul Fond Suveran de Investiții și dacă România va reuși să facă o autostradă care să lege Moldova cu Transilvania.

„Sunt lucruri mai importante decât de povestea aceasta”, a subliniat Băișanu. (T.B.)


Intră acum și în grupul de