Ministrul Transporturilor, după ce deputatul Ioan Bălan i-a spus în Parlament că modernizarea drumului Suceava-Adâncata este dovada supremă a incompetenței Guvernului: Lucrările au fost suspendate în septembrie până anul viitor din cauza condițiilor meteo


Intră acum și în grupul de

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a răspuns deputatului PNL de Suceava, Ioan Bălan, despre lucrările de modernizare a drumului național DN 29 A, după ce parlamentarul sucevean l-a atenționat, în Parlament, că lucrările sunt făcute în bătaie de joc și adâncesc starea de degradare a drumului.

Astfel, ministrul Transporturilor îi transmite deputatului Ioan Bălan un răspuns formulat de CNAIR care arată că pe sectorul Suceava – Adâncata, pentru asigurarea rugozității și planeității se vor executa lucrări de întreținere periodică – „tratamente bituminoase dublu inverse cu EbmCR”.

„Suprafața executată în acest an este de 111.479,5 mp, executantul fiind SC LUCONSA BM SR Galați, iar valoarea lucrării este de 2.046.953, 15 lei.  Din cauza condițiilor meteorologice, lucrările de execuție au fost suspendate până anul viitor. Lucrarea a fost începută în luna august  2018 și s-a încheiat în luna septembrie 2018. După finalizarea contractului și a perioadei de garanție urmează ca DRDP lași să contracteze lucrări de covor asfaltic pe sectorul amintit”, se arată în răspunsul CNAIR.

Deputatul liberal Ioan Bălan a prezentat în Parlament situația absolut de neacceptat de pe drumul național DN29, care este dovada supremă a incompetenței și bătăii de joc a Guvernului față de sute de mii de oameni care trăiesc în Nord-Estul României și care sunt obligați să circule pe drumuri pe care nici căruțele nu pot prinde viteză.

„Indiferent de care secțiune a acestui drum vorbim, DN29A, DN29B sau DN29C, starea carosabilului este atât de proastă încât, nu numai că oamenii își strică mașinile, ci, pe aceste drumuri naționale, se înregistrează și cele mai oribile accidente rutiere, cauzate de starea deplorabilă a asfaltului”, spus deputatul liberal sucevean. (T.B.)


Intră acum și în grupul de