Expoziția „Bucovina – Mănăstirile trăiesc” a artistului fotograf german Oliver Mark, la Muzeul de Istorie din Suceava


Intră acum și în grupul de

La Muzeul de Istorie din Suceava va avea loc sâmbătă, 10 noiembrie a.c., la ora 18.00, vernisajul expoziției „Bucovina – Mănăstirile trăiesc” a artistului fotograf german Oliver Mark. Expoziția este rodul colaborării fructuoase dintre Muzeul Bucovinei şi Muzeul Național Liechtenstein și va fi deschisă în perioada 10 noiembrie 2018 – 15 ianuarie 2019.

Vernisajul va beneficia de prezența autorului Oliver Mark, a directorului Muzeului Național Liechtenstein, Rainer Vollkommer, și a unui grup de ziariști străini.

„Imaginile surprinse la mănăstirea Moldovița și la mănăstirea Sf.Mihai Iacob Corlățeni de fotograful artist vor prezenta publicului specificitatea, dramatismul și spiritualitea profundă a vieții din mănăstirile ortodoxe din Bucovina”, au transmis reprezentanții Muzeului Bucovinei.

Oliver Mark (născut la 20 februarie 1963 în Gelsenkirchen) este un fotograf german cunoscut pentru portretele sale realizate unor personalități internaționale.

El și-a descoperit entuziasmul pentru fotografie la vârsta de nouă ani, când a câștigat primul premiu la un concurs de pictură, o excursie la Jocurile Olimpice de la München. Cu această ocazie, tatăl său i-a dat camera.

A lucrat în fotografie de modă, printre altele în Burda Fotostudios Offenburg.

Din 1991 lucrează ca fotograf independent, inițial în Offenburg. Din 2001 locuiește la Berlin, unde a participat și la seminariile lui Katharina Sieverding (Cultura Visuală) la UDK Berlin , cunoscută pentru fotografiile sale de format mare.

Din anii 1990 a fotografiat figuri mai proeminente, a devenit faimos cu portretele lui Anthony Hopkins și Jerry Lewis, Angela Merkel, Papa Benedict al XVI-lea, Joachim Gauck , dar și vedete precum Ben Kingsley, Cate Blanchett și Tom Hanks.

A lucrat pentru revistele Architectural Digest, Rolling Stone, Der Spiegel, Süddeutsche Zeitungsmagazin, Stern, Timp, Vanity Fair, Vogue și Die Zeit.

În 2013, una dintre fotografiile sale a fost premiată la National Portrait Gallery din Londra.  În 2014, Oliver Mark a realizat propria sa revistă cu numele „Oliver – Nutter Artist Fotograf – Adevărul despre Oliver Mark”.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de