Nechifor, la dezbaterea legii privind construirea autostrăzii Iași-Tg. Mureș: Sunt pesimist că această lege pe care o vom vota va fi și pusă în aplicare. Nu ar fi prima lege care nu se aplică


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene Suceava a Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, în cadrul dezbaterilor privind legea de construire a autostrăzii Iași-Târgu Mureș că are mari rezerve că această lege se va aplica atât timp cât descărcarea bugetului de stat a Guvernului nu se realizează tot prin Parlament așa cum se adoptă bugetul de stat.

După ce au vorbit mai mulți parlamentari, Nechifor a spus că el crede că la fiecare kilometru ar trebui să fie pus și numele parlamentarilor care au susținut și votat legea.

„E rușinos că ajungem în Parlament, după 30 de ani de parlamentarism, să decidem prin lege o chestiune care ține de evidență, de normalitate”, a spus Nechifor.

El a arătat că au fost  destule legi care nu au avut finalitate și a amintit că în anul 2008 s-au mărit salariile pentru profesori, tot prin votul parlamentarilor și că această lege nu s-a aplicat.

„Nu avem curaj ca în Parlament să spunem că Guvernul este în măsură să dea raport Parlamentului. Cât timp vom aproba prin lege bugetul de stat și nu vom avea descărcarea bugetului de stat tot prin Parlament, vom fi întodeauna niște oameni mărunți în cabinete, la miniștri, în antecameră așteptând pe cineva să ne primească”, a spus deputatul sucevean.

El și-a exprimat rezerve că legea va fi și pusă în aplicare.

„Sunt foarte pesimist că această lege pe care, probabil, toți o vom vota, va fi și pusă în aplicare”, a declarat Nechifor în plenul Camerei Deputaților.

Reamintim că recent au apărut informații oficiale că au fost efectuate studii la cererea CNAIR care evidențiază că traseul autostrăzii Iași-Tg. Mureș nu este cel mai bine ales și că se ia în calcul realizarea unui traseu Bacău-Brașov, iar ulterior a unei autostrăzi Suceava-Vatra Dornei. (T.B.)


Intră acum și în grupul de