Nechifor, după aprobarea legii privind autostrada Iași-Tg. Mureș: Cred că Guvernul nu va face nimic cel puțin până în 2020. La Ministerul Transporturilor se vorbește de alt traseu


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, a declarat, miercuri, după ce Camera Deputaților a adoptat, cu o largă majoritate, legea pentru construirea autostrăzii Iași-Tg. Mureș că este aproape sigur că Guvernul nu va face nimic în acest sens cel puțin până în 2020.

El a spus că în Camera Deputaților, cameră decizională, s-a votat, cu doar două voturi împotrivă, Legea Autostrăzii Moldova.

„Mai rămâne ca Guvernul să o construiască, sunt însă destul de pesimist”, a spus deputatul sucevean.

Vicepreședintele Pro România a menționat că deja la Ministerul Transporturilor se discută de schimbarea traseului pentru că varianta Iași – Târgu Neamț – Târgu Mureș ar fi prea costisitoare.

El a explicat că ministrul Transporturilor, Lucian Șova, este din Bacău și își dorește să facă autostrada Bacău – Brașov, dar că în același timp la Comisia Europeană, se va notifica,  probabil, că se renunță la finanțarea din fonduri europene și ca vor alege modalitatea de execuție în parteneriat public privat.

„Asta ar însemna că renunță guvernul la banii gratis și că se va institui taxa de autostradă, probabil în jurul a câtorva zeci de euro. Dar, cred că mai degrabă nu vor face nimic, cel puțin până în 2020”, a conchis vicepreședintele Pro România, Cătălin Nechifor. (T.B.)


Intră acum și în grupul de