Primarul Ion Lungu pune punct discuțiilor privind înființarea orașului Burdujeni: În unire stă puterea!


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a respins, miercuri, orice posibilitate de împărțire a municipiului Suceava în orașul Suceava și orașul Burdujeni.

El a comentat astfel inițiativa ADER Suceva care a anunțat, marți, că dorește un referendum pentru înființarea orașului Burdujeni.

Lungu a spus că nu e prima dată când se vorbește despre despărțirea cartierului Burdujeni de municipiul Suceava, dar că din păcate pentru inițiatori „Unirea face puterea”.

Primarul Sucevei a amintit că s-au mai făcut în țară astfel de divizări de localități și că toate au reprezentat un eșec pentru ambele. El a exemplificat cu orașul Solca ce s-a divizat în Solca și Poieni Solca și nu-și mai pot plăti nici cheltuielile de funcționare.

 Liderul ADER Suceava, Marius Boghian, a anunțat, marți, că intenționează organizarea unui referendum pentru înființarea orașului Burdujeni.

Într-o postare pe o rețea de socializare Marius Boghian a arătat că dacă ideea de a se organiza un referendum pentru demiterea primarului Ion Lungu, vine cu o nouă propunere de referendum pentru înființarea orașului Burdujeni.

„Un referendum pentru a despărți partea de la bazar peste apă de orașul Suceava” este propunerea lansată de acesta.

 

El spus că astfel se propune înființarea orașului Burdujeni care ar avea deja sediu de primărie ar fi și destule firme pentru colectarea de impozite și peste 50-60.000 de locuitori.

 

„Ce ziceti dragi locuitori ai Burdujeniului? E o idee rea? Așa domnul nu ar mai avea doi viceprimari și bani cu nemiluita”, scrie Marius Boghian.

Comuna Burdujeni a luat ființă la începutul celei de-a doua jumătăți a secolului al XVII-lea, istoria localității legându-se strâns de Mănăstirea Teodoreni.

 

În anul 1926, după unirea Bucovinei cu România, localitatea Burdujeni a fost integrată în orașul Suceava și a devenit cartier al orașului. (T.B.)


Intră acum și în grupul de