PMP Suceava lansează campania de strângere de semnături pentru anularea pensiilor speciale. Marian Andronache: Pensiile speciale sunt furt din banii publici


Intră acum și în grupul de

PMP Suceava a lansat, miercuri, o campanie de strângere de semnături pentru susținerea legii prin care se elimină pensiile speciale.

Liderul PMP Suceava, Marian Andronache, a anunțat într-o conferință de presă că organizația își propune să strângă cel puțin 30.000 de semnături în județ în vederea susținerii proiectului de lege inițiat de PMP pentru anularea pensiilor speciale care, după opinia acestuia reprezintă un furt din banii publici.

El a arătat că în prezent primesc pensii speciale necontributive în medie de 10.749 lei, personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă, în medie de 7.619 lei personalul Curții de Conturi,  în medie de 5.483 lei pentru membrii Corpului diplomatic și consular, în medie de 4.570 lei de deputați și senatori, în medie de 3.838 de lei pentru personalul auxiliar de specialitate al instanțelor judecătorești și parchetelor sau personalul INEC, de 3.811 de lei de funcționarii publici parlamentari.

Andronache a salutat decizia Curții Constituționale care a admis sesizarea PMP prin care s-au contestat pensiile speciale pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți ai consiliilor județene, dar crede că PSD și ALDE vor continua acest demers.

În schimb, PMP își propune să crească drepturile acordate invalizilor, veteranilor, văduvelor de război și văduvelor veteranilor de război, arătând că un număr mic de persoane care au suferit primesc acum sume nesemnificative pentru sacrificiiile făcute.

Totodată, ar urma să beneficieze de drepturi bănești și personalul militar și civil participant la acțiuni militare în teatre de operațiuni.(T.B.)


Intră acum și în grupul de