Ministrul care a adus viitorul Europei în consultări la Fălticeni a demisionat. Nechifor: După ratarea Centenarului Unirii, Guvernul României pune cruce și președinției României la Consiliul Uniuni Europene care putea fi o șansă uriașă pentru țară


Intră acum și în grupul de

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, care a organizat la Fălticeni o consultare privind viitorul Europei a demisionat din funcție după ședința de vineri a Guvernului. Negrescu este un apropiat al organizației PSD Suceava, el având pe vremea când a fost europarlamentar, biroul la Suceava, iar unul dintre consilierii săi este suceveanul Gabriel Costache.

El a evitat să facă publice motivele pentru care a luat această decizie, spunând doar că le va prezenta în interiorul Guvernului și al PSD.

Situația a fost comentată de vicepreședintele Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, fost europarlamentar care consideră că demisia ministrului pentru Afaceri Europene este semnalul că Guvernul României a pus cruce și președinției României la Consiliul Uniunii Europene, după cum a pus cruce și Anului Centenar al Unirii.

Nechifor a declarat că în urmă cu două luni a avertizat că președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene va fi ratată de România după ce a văzut că lucrurile nu sunt în niciun caz pregătite.

„După demisia ministrului responsabil cu afacerile europene, se pare că Guvernul României pune cruce acestei șanse uriașe a țării noastre”, a apreciat liderul Pro România.

El a arătat că în aceste condiții sloganul Președinției României la Consiliul Uniunii ar trebui să fie „Finland is coming!” (Finlanda vine, în contextul în care președinția va fi preluată din iulie de Finlanda), dar după ce situația se agravează în această privință crede că sloganul ar trebui schimbat: „Finland has come!”(Finlanda a venit)

„Asta la Vista baby, see you în twenty twanta!”, a comentat Nechifor pe pagina sa de socializare, făcând astfel referire la modul în care Viorica Dăncilă a pronunțat anul 2020, respectiv 20 -20, pe motiv că e obișnuită cu prescurtările din limba engleză.

Amintim că Victor Negrescu, fost europarlamentar până a preluat funcția de ministru pentru Afaceri Europene, a avut cabinet de europlarlamentar la Suceava.

El a organizat la Fălticeni în luna iulie consultarea pentru viitorul Europei.

„Este important să se desfășoare dezbateri și într-o localitate mai mică, prosperă, care se dezvoltă. Cred că deciziile trebuie luate prin participarea tuturor, nu doar acolo, la 2000 de kilometri distanță, la Bruxelles”, motiva atunci Victor Negrescu alegerea Fălticeniului pentru această dezbatere.(T.B.)


Intră acum și în grupul de