Senatorul PSD Virginel Iordache: Mai mulţi bani în buzunarele profesorilor, mai mulţi bani în buzunarele medicilor, mai mulţi bani în buzunarele românilor înseamnă de fapt contribuţia actualei majorităţi la revenirea la normalitate a României


Intră acum și în grupul de

Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache a declarat că Guvernul îşi respectă promisiunile şi va mări salariile profesorilor conform programului de guvernare şi a legii salarizării unice.

Astfel, el arată că profesorii urmează să primească în luna ianuarie 2019 un spor de 10% la salariu, iar sporul de suprasolicitare de 10%, se va calcula de la 1 decembrie, iar profesorii vor primii banii în luna ianuarie 2019.

Parlamentarul sucevean prezintă prevederile Legii nr. 153, anexa I, art. 16: “Pentru personalul didactic de predare din învățământ se acordă un spor de suprasolicitare neuropsihică, de 10% din salariul de bază, începând cu data de 1 decembrie 2018″, fiind o altă  măsură luată pentru creșterea veniturilor salariale ale cadrelor didactice

 

Virginel Iordache a mai arătat că în ședința solemnă a Guvernului desfășurată la Albă Iulia s-a hotărât creșterea sumelor destinate finanțării Educației cu cel puțin 15% anual, față de bugetul anului precedent, astfel încât să se ajungă la cel puțin 6% din PIB și devansarea creșterii salariale prevăzută în anul 2022, până la data de 1 septembrie 2020.      –

Totodată, Guvernul a decis acordarea a două salarii brute pe an pentru dezvoltarea personală și materiale didactice, dar și acordarea unei sume de până la 5000 de euro pentru achiziția și modernizarea unei locuințe, precum și cumpărarea terenului necesar construcției pentru personalul didactic din mediul rural, iar cadrelor didactice cu o vechime efectivă în învățământ de minimum 30 de ani, li se acordă la pensionare șase salarii medii brute pe economie”.

El a explicat că alături de medici, profesorii sunt cei cărora salariile şi condiţiile de muncă trebuie să le creeze acel confort care să-i determine să rămână în ţară şi să contribuie la modernizarea şi însănătoşirea sistemului de învăţământ din România.

 

„Mai mulţi bani în buzunarele profesorilor, mai mulţi bani în buzunarele medicilor, mai mulţi bani în buzunarele românilor înseamnă de fapt contribuţia actualei majorităţi la revenirea la normalitate a României”, a declarat Iordache.(N.B.)


Intră acum și în grupul de