O femeie din Pojorâta a suferit arsuri de gradul II după ce un incendiu i-a cuprins gospodăria

O femeie în vârstă de 75 de ani, din Pojorâta, a suferit arsuri de gradul II la nivelul feței și a fost transportată la Centrul de Primire Urgențe al spitalului din Câmpulung Moldovenesc, după ce un incendiu i-a cuprins gospodăria.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, a menționat că militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc și lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Pojorâta au intervenit, luni dimineață, cu două autospeciale și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Găleată a spus că la sosirea echipajelor flăcările se manifestau la trei anexe gospodărești, construite corp comun, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie.

Astfel, în urma incendiului au ars acoperișul construcției corp comun, formată din adăpost de animale, magazie de materiale și bucătărie de vară, pe aproximativ 100 mp.

De asemenea, au mai ars interiorul magaziei pe 24 mp, aproximativ o tonă de fân, 5 metri cubi lemn de foc, aparate electrocasnice, materiale textile și s-au degradat pereții și tavanul bucătăriei de vară, obiecte de mobilier, pereții adăpostului de animale și alte bunuri. În incendiu au pierit 10 păsări de curte.

„Pe timpul intervenției, echipajul pompierilor paramedici SMURD a acordat primul ajutor medical proprietarei, în vârstă de 75 de ani, care a suferit arsuri de gradul II la nivelul feței. După stabilizare, femeia a fost transportată la Centrul de Primire Urgențe al spitalului din Câmpulung Moldovenesc”, a arătat slt. Alin Găleată.

Acesta a menționat că flăcările au izbucnit de la sistemul de gătit, cel mai probabil din cauza unor scăpări de gaze combustibile (butan), iar pompierii au reușit să salveze casa de locuit a proprietarei și o construcție anexă din gospodărie.

(M.T.)