Deputatul Dumitru Mihalescul cere, în Parlament, ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, să reinstaureze legalitatea în Consiliul Local Straja care se întrunește, de peste un an, doar în ședințe extraordinare pentru a nu valida doi consilieri locali PNL: Vezi sesiza organele de urmărire penală pentru abuzul de putere al majorității?


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul a sesizat, în Parlament, ministrului de Afacerilor Interne, Carmen Dan, situația de blocaj din Consiliul Local Straja care se întrunește doar în ședințe extraordinare pentru a nu valida doi consilieri locali PNL.

Mihalescul i-a transmis ministrului că se adresează cu speranța că, în virtutea atribuțiilor conferite de lege, va interveni pentru deblocarea unei situații administrative cu totul ieșite din comun.

„De mai bine de un an, Consiliul local al Comunei Straja din Județul Suceava are activitatea paralizată, din cauza unui joc politic absurd și iresponsabil pe care îl fac reprezentanții majorității din consiliu. Astfel, Consiliul local se întrunește numai în condiții ilegale, adică numai în ședințe extraordinare, deși nu există niciun motiv care să justifice situația extraordinară. În fapt, atât primarul, cât și consilierii locali ai PSD se prevalează de o prevedere legală, pentru a împiedica validarea mandatelor pentru doi consilieri locali ai PNL, care ar trebui să înlocuiască doi consilieri locali ai PNL cărora le-a încetat mandatul, prin ordin al prefectului”, a explicat deputatul liberal sucevean.

El a explicat că, de fapt, consilierii locali ai PSD refuză să lase consiliul local să funcționeze normal, adică prin ședințe ordinare, pentru că astfel ar fi obligați să valideze mandatele celor doi consilieri locali PNL.

„Aceștia evită să adopte o decizie care le-ar aduce în consiliu două voci nedorite, care, probabil, ar critica unele decizii discreționare pe care aceștia le iau, deși opoziția minoritară nu ar putea să modifice deciziile majorității, ci doar, eventual să le critice”, a precizat Mihalescul.

El cere ministrului să explice care este motivul pentru care Ministerul Afacerilor Interne, prin intermediul instituției prefectului sau prin corpul de control al ministrului nu au intervenit încă pentru intrarea în legalitate a Consiliului local al Comunei Straja.

„Vă solicit să precizați ce demersuri veți întreprinde, în virtutea atribuțiilor conferite de lege, pentru a stabili legalitatea în Consiliul local al Comunei Straja, Județul Suceava, prin întrunirea consiliului în ședințe ordinare și prin validarea mandatelor consilierilor locali aleși de către cetățeni”, mai solicită Mihalescul.

Deputatul mai cere, de asemenea, ca ministrul să precizeze dacă pentru abuzul de putere de care au dat dovadă reprezentații majortății din consiliu, prin încălcarea constantă și consecventă a legii, va sesiza organele de urmărire penală, în vederea sancționării celor vinovați pentru blocarea activității unei instituții administrative.(T.B.)


Intră acum și în grupul de