Băișanu: Nu voi fi niciodată de acord cu o amnistie și grațiere la hurtă în care îi luăm pe toți care au furat 28 de ani și îi facem băieți curați cu milioane de euro în buzunare


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, a declarat în ultimele două zile că nu este de acord cu o ordonanță de urgență de aministie și grațiere „la hurtă” arătând că nu poate fi de acord cu „albirea” unor „băieți” care au furat 28 de ani și să rămână cu milioane de euro în buzunare.

 

Băișanu a avut aceeași abordare luni seara la TVR și marți seara la Digi 24.

„Eu vorbesc în nume propriu, nu în numele cuiva. Vorbesc pentru că o categorie de oameni m-a votat și m-a trimis în Parlament să fac treabă și după opinia  mea, după ce i-am întrebat sub diferite forme, trag o concluzie: România are nevoie de un soi de amnistie, de un soi de grațiere, dar nu una habotnică, în care îi luăm pe toți care au furat 28 de ani și îi spălăm și îi facem băieți curați”, a spus Băișanu.

El a arătat că nu poate fi de acord ca cei care au furat să fie lăsați cu milioane de euro în buzunare, dar nici nu poate fi de acord  ca cei care au fost arestați pe bază de umărire făcută de SRI pe bază de protocoale făcute cu procuratura să fie în continuare văzuți ca vinovați.

Întrebat dacă poziția sa nu este în dezacord cu cea a partenerului de alianță, Alexandru Băișanu a spus că  nu este trepanat și nu are dosare penale.

„Vreau să joc cinstit pentru că nu sunt trepanat și nu am dosare penale”, a spus Băișanu.

Deputatul sucevean a subliniat că nu va vota o aministie și grațiere la hurtă.

„Nu voi vota o amnistie și grațiere la hurtă, așa, pentru toată lumea. Vreau să văd că România învață să se curețe, vreau să văd că și magistrații plătesc pentru cei pe care i-au băgat în pușcărie nevinovați. Trebuie găsite soluții”, a spus Băișanu.

El a exemplificat cu primari care au devenit latifundiari după câteva mandate în funcție deși erau săraci înainte să ajungă primari.

„Doi primari care erau tractoriști, acum sunt latifundiari. Nu aveau bani nici să-și cumpere căruță, iar acum sunt cei mai bogați din județ. Eu îmi fac orele la Universitate, merg în Parlament și muncesc și mă uit la aia cum s-au îmbogățit”, a spus Băișanu care a menționat că aceștia nu au nicio problemă, nu sunt cercetați.

„A fi bogat muncind cinstit e de lăudat. A fi bogat furând e altceva”, a spus Băișanu.

El s-a întrebat de ce opoziția nu vine cu proiecte prin care să fie luate cazuri de abuzuri pentru că astăzi nu s-ar discuta despre lucuri, ci despre soluții.

„Această problemă cu corupția se discută de pe vremea lui Cicero și se va mai discuta și peste două mii de ani”, a mai declarat Băișanu.(T.B.)


Intră acum și în grupul de