Transportul gunoiului la Fălticeni, cu iz de scandal în CL Suceava


Intră acum și în grupul de

PSD Suceava sesizează Instituţia Prefectului pentru a analiza legalitatea hotărârii adoptată vineri de majoritatea PD-L din CL Suceava, prin care s-a aprobat un act adiţional la contractul semnat de municipalitate cu firma Rosal în vederea transportului deşeurilor menajere la groapa de gunoi din Fălticeni, după ce groapa de gunoi a municipiului Suceava a fost închisă de la 1 ianuarie 2009, a declarat luni, preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, Virginel Iordache. Liderul grupului PSD din CL Suceava a arătat, într-o conferinţă de presă, că prevederile din actul adiţional nu sunt cuprinse în contractul iniţial, din 2007, iar transportul deşeurilor menajere este un serviciu diferit faţă de prevederile contractului încheiat cu Rosal, motiv pentru care atribuirea acestui serviciu public trebuia să fie făcută prin licitaţie publică şi nu prin act adiţional. Iordache a subliniat că în timp ce pentru contractul iniţial, finanţarea se realizează din taxa de salubrizare, pentru actul adiţional, resursa de finanţare este asigurată dintr-un alt capitol bugetar.

Totodată, liderul Organizaţiei Municipale Suceava a PSD a mai spus că şi preţul stabilit „este exagerat de mare”, de 357 de lei pentru o cursă Suceava-Fălticeni şi retur, ceea ce îi oferă firmei „un profit de sută la sută”, menţionând că potrivit analizei PSD, preţul actual al transportatorilor locali este de 160 de lei, fără TVA, pentru o astfel de cursă.

Pe de altă parte, primarul PD-L al municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că aprecierile consilierului local PSD Virginel Iordache „sunt aberaţii” pe care nu şi le propune să le comenteze. „Această problemă s-a discutat în Consiliul Local unde a fost votată cu o largă majoritate”, a afirmat Ion Lungu.

La rândul său, prefectul de Suceava, Ovidiu Doroftei, a declarat că specialiştii Prefecturii vor analiza „atent” această hotărâre emisă de Consiliul Local Suceava, evitând să se pronunţe asupra legalităţii acesteia.


Intră acum și în grupul de