PSD acuză INSOMAR că au „manelizat” un sondaj de opinie doar de dragul preşedintelui Băsescu


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Virginel Iordache, a arătat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că s-a constatat că sondajele efectuate de Insomar indică PD-L cu până la zece procente peste intenţiile electoratului confirmate în alegeri, în timp ce PSD este prezentat cu peste cinci procente sub intenţiile de vot. „Sondajul cred că a fost făcut pe masă, într-o bucătărie de vară şi cei care au înscris datele nici nu îşi băuseră cafeaua”, a afirmat Iordache.

Totodată, el consideră că recentul sondaj al Insomar, potrivit căruia actualul şef de stat ar câştiga alegerile prezidenţiale din primul tur de scrutin, „este dedicat preşedintelui Traian Băsescu”. Iordache a ţinut să sublinieze că interesul PSD este ca actualul guvern format din PD-L şi PSD să se bucure de susţinere publică şi să adopte măsuri în interesul cetăţenilor.

Conform sondajului Insomar, comandat de Realitatea TV, Traian Băsescu ar fi votat de 59 la sută de alegători, urmat, la mare distanţă, de Mircea Geoană – 13 la sută, Sorin Oprescu – 8 la sută, Călin Popescu Tăriceanu şi Adrian Năstase – câte 3 la sută, Emil Boc, Theodor Stolojan şi Corneliu Vadim Tudor – cu câte 2 la sută.

PD-L este cotat primul în intenţia de vot, cu un scor de 43 la sută, în timp ce PSD are 32 la sută. Liberalii au 14 la sută, iar UDMR – 5 la sută, acestea fiind singurele formaţiuni care trec pragul parlamentar, PRM având doar 3 procente. Cei mai mulţi dintre repondenţi – 43 la sută – cred că alianţa PSD – PD-L este cea mai bună soluţie de guvernare în acest moment, 26 la sută se declară împotrivă, dar un procent semnificativ – 31 la sută – nu ştiu să răspundă la această întrebare.


Intră acum și în grupul de