Ioan Bălan: Vom pune presiune pe Guvernul PSD-ALDE să includă în bugetul anului 2019 fonduri pentru începerea construirii Autostrăzii Unirii, Iași-Tg. Mureș. Acesta este principalul proiect al PNL pentru dezvoltarea județelor Moldovei


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele regional PNL Ioan Bălan, deputat de Suceava, a declarat, luni, că liberalii vor pune presiune pe Guvernul PSD-ALDE astfel încât în bugetul anului 2019 să fie incluse fonduri necesare pentru începerea construirii Autostrăzii Unirii, Iași-Tg. Mureș, care este principaul proiect al PNL pentru dezvoltarea județelor Moldovei.

„Zilele acestea sunt dedicate construcției Autostrăzii Unirii. Toți actorii politici ai Sucevei simt nevoia să spună ceva, dar, din păcate, mulți spun doar vorbe. Avem astăzi o certitudine: o lege pentru construcția acestei autostrăzi. Începerea efectivă a procedurilor nu mai este o certitudine, iar de aceea PNL a lansat campania de informare și de strângere de semnături pentru ca în bugetul anului 2019 să fie incluse fondurile necesare demarării proiectului”, a spus Ioan Bălan.

El a subliniat că PNL și-a luat angajamentul ca principalul proiect al guvernării PNL să fie construcția Autostrăzii Unirii, Iași-Tg. Mureș care are și o conotație politică, de decizie politică.

Potrivit lui Ioan Bălan, în iunie 2015, la Bacău, toate organizațiile PNL din cele șase județe din regiunea Nord Est au votat o rezoluție pentru ca Autostrada Unirii să fie susținută ca proiect principal și ca factor de dezvoltare a acestei zone.

El a spus că s-a votat și ca să fie făcută presiune permanentă pe guvern, indiferent de culoarea politică, pentru realiza acest proiect important.

„Ne-am arătat intenția clară de a forța orice guvern, indiferent de culoarea lui politică, să țină seama de nevoile Moldovei istorice și să gândească strategii și proiecte pentru atragerea de fonduri necesare dezvoltării”, a declarat Ioan Bălan.

El a explicat că în acest context, în prezent PNL desfășoară o campanie de informare și de strângere de semnături în vederea includerii în bugetul anului 2019 a costurilor necesare demarării construirii Autostrăzii Unirii.

„Din păcate, mai văd pe unii care introduc teme pe lângă subiect, doar așa crezând că vor fi prinși prin marja de eroare a sondajelor de opinie. Le dau un sfat: Dacă tot s-au înfierbântat, le propun să deschidă fereastra și să înceteze să-și mai facă vânt cu coada”, a conchis Ioan Bălan. (T.B.)


Intră acum și în grupul de