Un economist sucevean arată că ordonanța prin care salariul minim în construcții devine 3000 de lei este neclară:Nu se știe dacă sunt incluse firme cu activități multiple și dacă de salariul majorat va beneficia și personalul implicat indirect


Intră acum și în grupul de

Economistul sucevean Luminița Chihăi, vicepreședinte al Pro România Suceava, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că OUG 214/2018, emisă la sfârșitul anului trecut de Guvernul PSD-ALDE a bulversat mediul de afaceri pentru că are prevederi neclare și nu are norme de aplicare.

Ea a spus că pe lângă așa-zisa taxă pe lăcomie această ordonanță sunt atinse multe sectoare de activitate.

„Prin această OUG se statuează că salariul minim în construcții devine 3000 de lei cu o serie de facilități fiscale pentru angajatori care se regăsesc în salariul net al angajatului”, a spus Chihăi.

Ea a arătat că nimeni nu știe cum se va aplica această ordonanță privind salariile din sectorul de construcții.

„Cei care au cifră de afaceri de 80 la sută din activitatea de construcții vor beneficia de facilități, dar ceilalți nu beneficiază, dar sunt obligați să majoreze salariul minim la 3000 de lei. Nu se știe dacă se majorează doar salariul celor implicați direct în construcții sau și celorlalți angajați implicați indirect.Nu se știe cum se va aplica la societăți cu activități multiple”, a spus Chihăi.

Ea a constatat că această ordonanță are o multitudine de necunoscute. (T.B.)


Intră acum și în grupul de