Ministrul Apărării va fi audiat de Comisia de Apărare în cazul armelor dispărute


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Eugen Bejinariu, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că membrii Comisiei de Apărare, din care face la rândul său parte, au intenţionat să-l invite la audieri pe ministrul Apărării în cazul dispariţiei armelor de la depozitul de la Ciorogârla, dar că au decis să amâne această audiere până după finalizarea anchetei declanşate de minister. „Nu vom lăsa să treacă luni şi să-l chemăm şi pe Stănişoară să ne dea explicaţii”, a spus Bejinariu. Vorbind în calitate de fost militar, parlamentarul sucevean a apreciat că este posibil ca armele dispărute să existe şi să fie o eroare privind evidenţa acestora, arătând că a constatat „o indisciplină crasă la toate nivelele”, care este completată de „lipsă de control şi dezordine”.

Bejinariu consideră că toate acestea au început de la vârful ministerului Apărării, când era condus de Teodor Meleşcanu. Astfel, el a arătat că şi în mandatul trecut a primit sesizări privind situaţii grave din unităţi militare, inclusiv probleme existente în Spitalul Militar Central, fiind transmise sesizări şi la comisia de disciplină şi la ministrul Apărării de la acea vreme, Teodor Meleşcanu, care nu a luat nici o măsură. „Noul ministru trebuie să găsească soluţii pentru a conduce Ministerul Apărării în care disciplina este cuvântul de ordine”, a spus deputatul PSD.

Bejinariu a ţinut să sublinieze că siguranţa cetăţeanului este obligatorie şi că acesta trebuie să poată să iasă pe stradă fără să aibă surpriza că este împuşcat. El a arătat că în ultima perioadă s-au descoperit mari probleme atât în justiţie, sistemul penitenciar şi administraţiei şi internelor şi şi-a exprimat speranţa că în actuala situaţie de criză, cu lipsa de resurse financiare, cu probleme existente la fiecare minister, să nu se ajungă la o accentuare a acestor probleme, ci la rezolvarea lor. „Fiecare ministru în parte este obligat să se implice, astfel încât, pas cu pas, toate problemele să fie rezolvate”, a încheiat deputatul PSD.


Intră acum și în grupul de