Organizaţiile PD-L şi PSD Suceava vor consolida majorităţi în consiliile locale din judeţ

Preşedintele organizaţiei judeţene Suceava a PSD, senatorul Gavril Mîrza, a anunţat în cadrul conferinţei de presă organizată în comun cu preşedintele PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, că PSD şi PD-L îşi vor armoniza poziţiile şi acţiunile până la localităţi. Liderul social-democraţilor suceveni a spus că în acest sens s-a convenit să se formeze „majorităţi funcţionale” şi în municipiile Fălticeni şi Rădăuţi, cele două oraşe fiind conduse de primari PD-L, dar au viceprimari PNL.

La rândul său, Gheorghe Flutur a precizat că în aceste municipii „lucrurile nu funcţionează aşa cum şi-ar dori locuitorii” şi că există posibilitatea ca noile majorităţi din consiliile locale să permită înlocuirea viceprimarilor.

Liderii PSD şi PD-L Suceava au mai stabilit că delegaţii ale organizaţiilor se vor întâlni săptămânal, alternativ, la sediul fiecărei organizaţii, pentru a stabili un program comun de acţiuni şi în perioada imediat următoare vor avea consultări cu reprezentanţii mediului de afaceri sucevean privind unele iniţiative legislative, prevederi fiscale sau bugetare.