Liderii PD-L şi PSD Suceava, împreună în conferinţă de presă pentru a anunţa priorităţile judeţului


Intră acum și în grupul de

Liderii organizaţiilor judeţene ale PD-L şi PSD Suceava, Gheorghe Flutur şi Gavril Mîrza, au anunţat vineri, într-o conferinţă de presă comună, că datoriile statului în judeţul Suceava se ridică la 50 de milioane de euro, iar decontarea acestora şi finanţarea lucrărilor începute constituie principalele obiective ale PD-L şi PSD Suceava. Cei doi au anunţat că, în urma unei întâlniri la care au participat parlamentarii PD-L şi PSD de Suceava, au fost stabilite amendamentele ce vor fi susţinute la Legea bugetului de stat pentru 2009 şi iniţiativele legislative ce vor fi promovate de senatorii şi deputaţii suceveni ai celor două partide.
Preşedintele PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că o situaţie gravă o reprezintă datoriile statului în judeţ, care se ridică la peste 50 de milioane de euro, din care peste zece milioane de euro pentru lucrări executate la instituţii de învăţământ şi la proiecte promovate în baza OUG 7/2007 şi HG 577/1997. El a arătat că o mare parte din fonduri reprezintă sumele de bani neacordate de fostul Guvern pentru refacerea infrastructurii afectate de inundaţiile care au provocat pagube în 89 de localităţi sucevene.
Flutur a mai spus că în judeţ este necesar să fie alocate 100 de milioane de lei pentru a se finaliza lucrările începute în special în domeniul infrastructurii şcolare.
La rândul său, Gavril Mîrza a arătat că parlamentarii PSD şi PD-L de Suceava îşi vor armoniza eforturile politice şi parlamentare pentru a se asigura finanţările necesare. El a spus că în domeniul sănătăţii, parlamentarii celor două organizaţii susţin alocarea de fonduri pentru reabilitarea termică a clădirii Spitalului Judeţean de Urgenţă, pentru finanţarea execuţiei noului spital de urgenţă în condiţiile în care toate procedurile prealabile au fost efectuate, dar şi finalizarea lucrărilor la spitalul din Fălticeni şi reabilitarea spitalelor din Siret, Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc.

Flutur a precizat că în domeniul infrastructurii rutiere, parlamentarii susţin amendamente în vederea finalizării modernizării E 85 prin continuarea drumului expres de la Roman la Siret, finanţării centurilor ocolitoare ale municipiilor Suceava, Fălticeni şi Rădăuţi, dar şi promovarea unui program naţional de refacere a drumurilor judeţene. Totodată, autorităţile sucevene doresc să obţină suma de 58 de milioane de euro pentru realizarea celor două gropi ecologice din judeţ prevăzute în Acordul de Mediu, dar şi asigurarea finanţării pentru regularizarea cursurilor de apă din judeţ, în condiţiile în care, de la an la an, inundaţiile provoacă pagube din ce în ce mai mari, a spus preşedintele PD-L Suceava. El a arătat că sunt mari probleme pe râurile Suceava şi Moldova, precizând că proiectele de regularizare a cursurilor de apă sunt întocmite şi că e necesar doar să se asigure resurse financiare. Gheorghe Flutur a recunoscut că nu există fonduri suficiente pentru susţinerea tuturor nevoilor imediate ale judeţului Suceava, dar consideră că o mare parte dintre proiecte pot fi susţinute. El a subliniat că dacă statul va achita datoriile către agenţii economici care au efectuat lucrări în judeţ, atunci economia se va debloca. Cei doi preşedinţi ai PD-L şi PSD Suceava au ţinut să evidenţieze că parteneriatul dintre cele două organizaţii funcţionează şi că au organizat o conferinţă de presă comună pentru a transmite un mesaj de stabilitate.


Intră acum și în grupul de