Senatorul PNL Daniel Cadariu constată că în bugetul pentru 2019 pentru centura Sucevei se alocă doar 40 la sută din fonduri: Cine să mai creadă că vor finaliza centura în 2019, după ce în anul 2018 nu au făcut nimic, iar în acest an nu au alocat fonduri suficiente?

Senatorul PNL de Suceava Daniel Cadariu a constatat că și în acest an fondurile alocate de guvernul PSD pentru finalizarea centurii rutiere a municipiului Suceava sunt insuficiente, ceea ce înseamnă că lucrările nu vor fi finalizate, din păcate, nici în acest an.

„Din capul locului resping afirmațiile făcute de purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, deputatul Alexandru Rădulescu, potrivit cărora în acest an va fi finalizată Centura Sucevei cu cei 47 de milioane de lei prevăzuți în proiectul Legii bugetului de stat pe 2019. Acestea nu sunt decât o mare și nesfârșită minciună marca PSD. ”Minciunile electorale” ale PSD continuă an de an cu “ficțiunile bugetare”. Din ciclul gogoșile PSD, acum Centura Sucevei. Cifrele demonstrează și demontează clar minciunile PSD”, spune senatorul liberal sucevean.

El spune că în proiectul de buget pentru 2019 se alocă doar 47 de milioane de lei,  adică doar 40% din cele 110 de milioane de lei necesare ceea ce dovedește că lucrarea nu va putea fi finalizată.

„Dacă pornim de la costul total al investiției, care este de 399 de milioane de lei, iar până la 31 decembrie 2018 au fost făcute cheltuieli în valoare de 289 de milioane de lei, rămâne de alocat încă 110 de milioane de lei, pentru a finaliza investiția. Însă, cum chiar prevederile bugetare pentru 2019 o arată, sunt prevăzute doar 47 de milioane de lei, adică doar 40% din cele 110 de milioane de lei necesare.

În aceste condiții, cine să mai creadă că vor finaliza centura în 2019, după ce în anul 2018 nu au făcut nimic, iar în acest an nu au alocat fonduri suficiente?”, se întreabă senatorul liberal.

Daniel Cadariu se teme că nici acești bani nu vor fi alocați.

„Ne amintim faptul că în 2017 și 2018, pentru a se încadra în deficitul bugetar anual de 3%, PSD a tăiat prin rectificare la sfârșit de an aproape toate investițiile prevăzute în județul Suceava. Spre exemplu la rectificarea bugetară din septembrie 2017 au tăiat 49% din bugetul Ministerului Transporturilor.Este același gen de mistificare aplicat de PSD în cazul Legii salarizării bugetarilor, când au tot amânat creșterile salariale până în anul 2022 pentru mare parte dintre bugetari”, arată senatorul Cadariu.

El crede că de șapte ani sucevenii s-au săturat de mistificările anuale ale PSD pentru a-și justifica  dezinteresul și neputința de a finaliza mai puțin de un sfert din tronsonul I al Centurii Sucevei

„ De șapte ani sucevenii s-au săturat de mistificările, an de an, ale PSD, de ficțiunile și scamatoriile financiare, hilare, făcute pentru a-și justifica dezinteresul și neputința de a finaliza mai puțin de un sfert din tronsonul I al Centurii Sucevei. Despre tronsonul II al acesteia, nici un cuvânt. Probabil că laboratorul de minciuni marca PSD s-a blocat în primul tronson. Tupeul, aroganța, autosuficiența celor de la PSD nu fac decât să-i jignească pe cei care le spun adevărul în față: diaspora, agenți economici, opoziție, primari de toate culorile”, a menționat senatorul liberal.

Daniel Cadariu subliniază că PSD insultă inteligența primarilor cu măriri pe hârtie a veniturilor primăriilor în paralel cu transferul costurilor cu asistența sociala către primării, care sunt de două trei ori mai mari decât aceste măriri.

„PSD-iștii manifestă aroganță și tupeu inclusiv împotriva unora dintre foștii lor colegi, precum Tudose, Ponta și Țuțuianu, dar chiar și împotriva unora dintre “încă” actualii colegi, ca Firea, Stănescu sau Negoiță”, a conchis Daniel Cadariu.(T.B.)