Neadoptarea bugetului de stat pe 2019 afectează deja Primăria Suceava. Harșovschi: S-a întâmplat să mai fie întârziat la schimbare de guvern, dar când ai continuitate la guvernare să nu ai aprobat bugetul în luna februarie, eu cred că lucrurile nu merg cum trebuie în țara asta


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi, a declarat, miercuri, că deja municipalitatea suceveană este afectă de lipsa bugetului de stat pentru anul 2019 pentru că a depășit cota de 1/12 cât se poate cheltui și nu mai poate înregistra facturi pentru luna februarie.

„Este foarte important să avem bugetul aprobat pentru a avea posibilitatea să plătim unele facturi pentru că depășim deja cota de 1/12 din valoarea anului trecut”, a spus viceprimarul.

El a arătat că din punctul de vedere al serviciilor pe care le gestionează, la serviciul de salubrizare nu se mai pot înregistra facturi pentru luna februarie deja.

„Sperăm noi ca în luna februarie să adoptăm bugetul deși trebuie să treacă 17 zile de la publicarea bugetului de stat în Monitorul Oficial”, a spus Harșovschi.

El a adăugat că bugetul de stat s-a mai votat în luna ianuarie când au fost schimbări de guvern, dar că nu s-a ajuns ca acum în această situație.

„Când s-a întâmplat să fie schimb de guverne, înțeleg, dar când ai continuitate la guvernare să nu ai aprobat bugetul în luna februarie, eu cred că lucrurile nu merg cum trebuie în țara asta”, a spus Harșovschi.

El consideră că situația este generată de slaba guvernare actuală.

„Economia mai are un pic și bubuie, nu duduie.  Vedeți la cel nivel e euro, ce finanțări avem în buget la șoseaua de centură? Noi stăm la mâna altora să finalizeze șoseaua de centură să scoatem traficul infernal din oraș”, a spus viceprimarul.

Harșovschi a adăugat că în lipsa bugetului se vor căuta soluții să nu se blocheze activitatea, dar oricum aceasta este îngreunată.

Viceprimarul a explicat că dacă bugetul era adoptat așa cum prevede legislația, în decembrie, se puteau face deja licitațiile pentru proiectele avute în vedere în acest an.(T.B.)


Intră acum și în grupul de