Liderul PES Activists Suceava, Gabriel Costache: A fi un bun român înseamnă a fi pro-european. Județul Suceava este cu adevărat capabil să îşi folosească întreg potenţialul său în a acționa pentru Europa


Intră acum și în grupul de

PES activists România a organizat sâmbătă, 9 februarie 2019, la București, în contextul dezbaterilor privind viitorul Uniunii Europene, conferința internațională „Acționează pentru Europa!“.

 „A fi un bun român înseamnă a fi pro-european. Un pro-european va milita mereu pentru ca vocea tuturor să fie auzită la Bruxelles iar noi, sucevenii, trebuie să acționăm pentru noi, pentru familiile nostre, pentru țara noastră și avem nevoie ca vocea noastră să fie auzită în Europa. O Românie puternică în interiorul Uniunii Europene este mai sigură pe sine, mai independentă, iar județul Suceava este cu adevărat capabil să îşi folosească întreg potenţialu său în a «acționa pentru Europa»a declarat Gabriel Costache, PES activists Suceava

Evenimentul cu caracter civic a reunit peste 500 de militanți PES din toată țara, exponenți ai mediului asociativ și reprezentanți ai mass-media, precum reprezentantul PES activists România, Victor Negrescu, profesorul universitar Cristian Pîrvulescu, jurnalistul Dan Cărbunaru, președintele Consiliul Tineretului din România, Mihai Dragoș, dar și invitați din Ungaria, Belgia și reprezentanți ai Partidului Socialiștilor Europeni.

PES activists Suceava a fost reprezentată de Gabriel Costache, secretar extecutiv național și coordonator județean împreună cu o numeroasă delegație de activiști PES din județul Suceava.

„Milităm pentru o Românie puternică în interiorul unei Uniuni Europene unite, democratice, sociale, transparente şi care nu lasă pe nimeni în urmă, indiferent de ţara de provenienţă sau condiţia socială. Apartenența la UE înseamnă 30 de miliarde de euro intrate în plus în bugetul României, 1 miliard de euro pe an în subvenții pentru agricultori sau 7000 de beneficiari anual de burse ERASMUS. Este timpul ca pro-europenii din România să combată cu mult curaj creșterea populismului și discursul anti-european. Pentru a atinge acest deziderat trebuie să rămânem atașați valorilor comune europene și este nevoie ca fiecare dintre noi să «acționeze pentru Europa». Alegerile pentru Parlamentul European din luna mai sunt mai importante ca niciodată și este foarte important să avem o participare ridicată la urne pentru a putea influența într-un mod pozitiv viitorul Uniunii Europene. Stânga românească a generat consensul de la Snagov care a condus la aderarea la Uniunea Europeană. A fi de stânga înseamnă a fi pro-european“, a declarat Victor Negrescu, PES activists România.

PES activists România este o structură asociativă a membrilor și simpatizanților de stânga interesați de politica europeană, creată în anul 2007 și care reunește peste 10.000 de membri la nivelul întregii țări. PES activists România susţine activitatea Partidului Socialiştilor Europeni şi a grupurilor politice naţionale de stânga, constituind în acelaşi timp sursa revendicărilor şi propunerilor europene. Organizaţia a organizat în medie de trei evenimente pe lună şi aproximativ 500 de acţiuni desfășurate de la înfiinţare.

Recent, PES activists România a lansat, în cadrul campaniei „Românii, cetăţeni europeni cu drepturi depline. Pentru crearea unei cetăţenii europene“, o petiție prin intermediul căreia își propune să promoveze un proiect al cetăţeniei europene care să anuleze diferenţele existente în acest moment la nivel european între cetățenii diverselor state membre ale Uniunii Europene. (C.P.)


Intră acum și în grupul de