Ion Lungu face lobby la Emil Boc pentru finanţarea rutei ocolitoare


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a solicitat miercuri dimineaţă premierului României, Emil Boc, să asigure sumele de bani necesare pentru obiectivele începute în municipiul reşedinţă de judeţ, în special pentru ruta ocolitoare a Sucevei, de pe E 85. Ion Lungu s-a întâlnit în cursul dimineţii cu Boc, chiar înaintea şedinţei comune a celor două Camere ale Parlamentului, unde a explicat primului ministru necesitatea alocării de resurse financiare pentru Suceava. „Bugetul este cum este, dar trebuie să avem siguranţa că vom avea finanţare cel puţin pentru obiectivele începute, în special pentru ruta ocolitoare”, a declarat Lungu. El a precizat că a avut discuţii asemănătoare cu ministrul transporturilor, Radu Berceanu şi ministrul finanţelor, Gheorghe Pogea. Totodată, el a arătat că parlamentarii suceveni susţin un număr de 15 amendamete la Legea bugetului de stat pe 2009, privind finanţarea a diverse obiective din judeţ.

La rândul său, preşedintele PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, a declarat că parlamentarii PSD suceveni susţin în comun cu cei ai PD-L mai multe amendamente, subliniind că PSD propune continuarea finanţării noii construcţii a spitalului din Fălticeni, suplimentarea fondurilor pentru spitalele din judeţ şi alocarea de fonduri pentru biserici din judeţ.

Reamintim că în cursul zilei de vineri, parlamentarii PSD şi PD-L au stabilit de comun acord, după o şedinţă cu Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, amendamentele ce vor fi depuse la Legea Bugetului.


Intră acum și în grupul de