Ioan Bălan reuşeşte în cele din urmă să-şi adjudece un fotoliu în Comisia de supraveghere a activităţii SRI


Intră acum și în grupul de

Deputatul PD-L de Suceava, Ioan Bălan, s-a declarat miercuri, extrem de surprins de faptul că deputatul independent Gabriel Oprea a fost nominalizat pentru fotoliul de membru al Comisiei de supraveghere a activităţii SRI, în locul său. Bălan a spus că nu ştie foarte bine care sunt cauzele pentru care deputatul Gabriel Oprea a fost propus în locul său pentru a face parte din Comisia SRI, arătând că nu ştie nici de vreo discuţie în legătură cu această nominalizare. Ioan Bălan a spus că el a fost nominalizat, în cursul zilei de marţi, în urma votului din grupul parlamentar PD-L, pentru a face parte din Comisia SRI, obţinând cele mai multe voturi din cei 13 parlamentari care au candidat. “Mai multe amănunte nu ştiu despre subiectul acesta”, a menţionat deputatul Ioan Bălan. El a ţinut să precizeze că nu ştie de vreo discuţie privind nominalizarea deputatului Gabriel Oprea din partea PD-L. “Nu s-a discutat în grup aşa ceva şi nu avea cum, pentru că domnul Oprea nu face parte din grupul PD-L”, a explicat Ioan Bălan.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase (PD-L), a anunţat miercuri dimineaţă, în plenul reunit al Camerelor, că deputatul independent Gabriel Oprea este propus din partea PD-L pentru a face parte, în calitate de membru, din comisia de control parlamentar al SRI. Acest lucru a generat imediat un scandal foarte mare în rândul deputaţilor şi senatorilor, iar după o pauză pentru consultări solicitată de deputatul PSD, Aura Vasile, pe motiv că nu s-a respectat regulamentul de funcţionare al celor două Camere, propunerea a fost retrasă, fiind nominalizat deputatul PD-L Ioan Bălan.

Parlamentul a aprobat, miercuri, componenţa Comisiei pentru exercitarea controlului asupra activităţii SRI, Cezar Preda (PD-L) preluând şefia comisiei, Ioan Stan (PSD) fiind votat vicepreşedinte, iar Verestoy Atilla secretar al comisiei. Comisia de control a activităţii SRI este alcătuită din nouă membri, cinci deputaţi şi patru senatori, ceilalţi membri fiind deputatul PD-L Ioan Bălan, Gabriel Mutu – senator PD-L, Daniel Savu – senator PSD, Radu Moldovan – deputat PSD, Cristian David – senator PNL şi Ioan Ţintean – deputat PNL.


Intră acum și în grupul de