Gheorghe Flutur: Bugetul adoptat de PSD este împotriva sucevenilor. Condamnă județul Suceava la izolare și subdezvoltare


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava și al PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, după adoptarea bugetului de stat pentru 2019 că PSD a respins toate propunerile pentru alocarea de fonduri pentru dezvoltarea județului Suceava și că PSD condamnă județul Suceava la izolare și subdezvoltare.

Flutur a explicat că deși amenamentele depuse de parlamentarii PNL de Suceava reprezintă investiții absolut necesare pentru județul Suceava, coaliția de guvernare condusă de PSD și parlamentarii PSD suceveni au arătat nepăsare față de realele probleme ale sucevenilor.

„PSD condamnă județul Suceava la izolare și subdezvoltare. Niciun proiect important pentru dezvoltarea județului nu este finanțat în acest an. Acest buget este o rușine pentru o guvernare incapabilă să înțeleagă nevoile reale ale românilor”, a spus Flutur.

Președintele Flutur a spus că 60 de primării sucevene riscă în acest an să intre în incapacitate de plată pentru că nu s-au alocat fonduri pentru plata ratelor pentru creditul cu garanții guvernamentale pentru proiectul „Suceava-Utilități și mediu”.

El a mai declarat că parlamentarii PSD au respins și proiectul unui spital de copii la Suceava, care este absolut necesar pentru acest județ, dar că au fost respinse și alocările de fonduri pentru funcționarea Căminului de bătrâni de la Solca  și a Spitalului Medico-Social de la Broșteni care sunt subfinanțate pentru că bugetele celor două primării nu permit să asigure o finanțare corespunzătoare.

Mai mult, a fost respinse și proiectele de reabilitare a drumurilor naționale din județ și cele de creștere a siguranței circulației rutiere prin amenajarea unor sensuri giratorii și alveole de calmare a traficului rutier pe drumuri naționale și județene.

În buget nu au fost prevăzute nici măcar fonduri pentru modernizarea DN 2, Roman-Siret care pe unele porțiuni arată dezastruos, sau pentru  modernizarea DN 29 A Suceava-Adâncata-Dorohoi care este deplorabil, nici pentru DN 17 B, Vatra Dornei-Dorna Arini-Crucea-Broșteni, DN 17 A Sadova-Sucevița sau pe DN 2 E.

Președintele CJ Suceava a apreciat că fondurile pentru centura rutieră a Sucevei și a municipiului Rădăuți sunt insuficiente și că din perspectiva PSD nici nu poate fi vorba de studii de fezabilitate pentru șosele ocolitoare pentru Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, în condițiile în care acest traseu este cel mai aglomerat.

Flutur a mai spus că nepăsarea parlamentarilor PSD pune în pericol numeroase localități pentru că au fost respinse și amendamentele prin care se solicitau fonduri pentru regularizarea a cursurilor de apă pentru prevenirea inundațiilor, dar că, mai  mult, nu se alocă nici măcar fondurile cuvenite localităților sucevene care au avut anul trecut de suferit în urma inundațiilor.

Președintele CJ Suceava a mai declarat că parlamentarii PSD nu au înțeles necesitatea dezvoltării rețelei de distribuție a gazului metan și au respins amendamentul prin care 80.000 de locuințe din 50 de localități sucevene ar fi beneficiat de gaz natural, deși acest proiect fusese convenit deja de autoritățile județene sucevene cu Transgaz.

Gheorghe Flutur a mai spus că nici măcar promisiunea făcută de ministrul PSD al Turismului la începutul anului la Câmpulung Moldovenesc, de asigurare a fondurilor pentru tronsonul al doilea al pârtiei de schi din Masivul Rarău nu a fost respectată.

El a mai arătat că nu se alocă nici bani pentru Sala Polivalentă din Suceava care are documentația depusă, a fost inclusă în priorități în 2016 și este nefinanțată.

Președintele Gheorghe Flutur a spus și că a fost respins și amendamentul privind construirea punctului de frontieră de la Izvoarele Sucevei pentru că CJ Suceava finalizează în acest an modernizarea drumului spre Izvoarele Sucevei.

„Acest buget este unul împotriva românilor, un buget împotriva sucevenilor și un buget care arată că PSD guvernează cu spatele la nevoile țării”, a conchis Gheorghe Flutur.(T.B.)


Intră acum și în grupul de