PSD Suceava susține că dublarea alocațiilor copiilor nu ar fi fost propunerea PNL pentru că sursa de finanțare propusă de liberali ar fi fost greșită și că a fost corectată de social-democrați


Intră acum și în grupul de

„Demagogia parlamentarilor PNL de astăzi din Ședința Comună a Camerei Deputaților și Senatului a condus la o ipocrizie față de societate și cetățenii din România. Astăzi, Parlamentul României a adoptat, fără susținerea PNL-USR-PMP, majorarea alocațiilor copiilor începând cu data de 1 martie a acestui an”, anunță PSD Suceava printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, amendamentul propus de către PNL era inaplicabil, întrucât sursa de finanțare propusă a fost una greșită.

„Astfel, PSD a venit cu un amendament la proiectul de lege prin care s-a identificat corect sursa de finanțare și a fost votat cu majoritatea de voturi. După ce au propus un amendament neplauzibil la Legea Bugetului prin care se cerea mărirea alocațiilor copiilor, astăzi, tot aceiași parlamentari, au votat împotriva Proiectului de buget pentru anul 2019. Odată ce au votat împotriva legii bugetului de stat, au votat și împotriva creșterii alocațiilor copiilor”, susține PSD Suceava.

În comunicat se menționează că creșterea alocațiilor pentru copii, prevăzută în legea bugetului, a fost votată astăzi cu susținerea PSD și cu 275 de voturi.

„Trebuie să aducem la cunoștința cetățenilor că alocațiile de stat pentru copii sunt prevăzute în Legea 61/1993, astfel, pentru majorarea alocațiilor de stat pentru copii era necesară modificarea acestei legi. Legea Bugetului stabilește bugetele instituțiilor și nu drepturi ale persoanelor fizice. Guvernul PSD va respecta decizia Parlamentului privind adoptarea Proiectului de lege privind bugetul de stat pentru anul 2019 și, ulterior, va emite o ordonanță  care va modifica Legea 61/1993”, explică social-democrații.

Mai mult, se arată că tot datorită PSD, în anul 2014, Guvernul a emis o Ordonanță de Urgență, care a intrat în vigoare începând cu luna iunie 2015, prin care s-au dublat alocațiile copiilor, ajungând la valoarea de 84 de lei și că totodata, Legea nr. 125/2015 a majorat alocațiile de stat pentru copiii cu handicap cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, de la 84 de lei la valoarea de 200 de lei.            

„De precizat este faptul că PDL, prin ministrul muncii Mihai Șeitan din Guvernul Boc II, a dorit tăierea alocațiilor copiilor care aveau părinți cu venituri mari. În anul 2010 s-a dorit crearea unui proiect legislativ care dorea să plafoneze alocațiile și să le taie acolo unde era necesar, astfel încât banii „să meargă doar acolo unde este cazul””, se mai arată în comunicat.

PSD Suceava spun că „cetățenii nu trebuie să uite un lucru, Guvernele PDL-PNL au tăiat salariile și pensiile românilor, iar astăzi, prin votul exprimat în Parlament, 122 de voturi ÎMPOTRIVĂ și 2 ABȚINERI, nu au oferit nici o șansă copiilor din România, demonstrând încă o dată că este o opoziție demagogică și fariseică”.

„Deși s-au lăudat că datorită lor copiii din țară vor primi alocații mai mari, astăzi partidele de Opoziție – PNL, USR și PMP – au votat în bloc, în mod rușinos, împotriva bugetului propus pentru anul 2019, votând propriu-zis împotriva creșterii alocațiilor copiilor din România”, se mai arată în comunicat.(N.B.)


Intră acum și în grupul de