Liderul femeilor din PMP, deputatul Cătălina Bozianu, la Suceava: Pregătim o propunere legislativă prin care se instituie gratuitatea pentru toate analizele medicale pentru femeile însărcinate


Intră acum și în grupul de

Liderul femeilor din PMP, deputatul Cătălina Bozianu, a anunțat, sâmbătă, la Suceava că în prezent parlamentarii PMP pregătesc o propunere legislativă prin care se instituie gratuitatea pentru toate analizele medicale pentru femeile însărcinate, dar că femeile din PMP caută soluții concrete pentru o strategie pentru limitarea efectelor asupra copiilor a plecării la muncă în străinătate a părinților.

Bozianu a participat la Conferința județeană de alegeri a organizației de femei PMP Suceava unde a transmis  că rolul organizațiilor politice de femei nu se rezumă doar la generarea de politici și de soluții adresate femeilor, ci presupune o agendă mai amplă, care să corespundă nevoilor întregii societăți românești.

„Încercăm de aceea, să ne concentrăm activitatea politică asupra unor programe, proiecte și inițiative care să acopere un spectru cât mai larg de probleme ale societății noastre. La acest moment, suntem în faza de identificare a soluțiilor concrete prin care, atât prin recurs la mijloace legislative, cât și la mijloace administrative, putem construi o strategie coerentă și eficientă de măsuri pentru a limita efectele plecării părinților în străinătate asupra copiilor”, a spus deputatul PMP.

Ea a arătat că este nevoie de un program național complex, de un set de politici în care autoritățile centrale și locale să coopereze pentru ca acești copii despărțiți de părinții lor să aibă o șansă în plus de a crește bine.

„De asemenea, în planul proiectelor destinate exclusiv femeilor, pregătim o propunere legislativă prin care se instituie gratuitatea pentru toate analizele medicale pentru femeile însărcinate”, a anunțat deputatul Cătălina Bozianu, în numele femeilor din Partidul Mișcarea Populară.(N.B.)


Intră acum și în grupul de