PSD Suceava atac frontal la Gheorghe Flutur: Crede că respingerea amendamentelor utopice ale PNL Suceava la bugetul pentru 2019 ar fi cel mai rău lucru posibil, dar uită de sutele de proiecte care deja sunt în derulare în județ


Intră acum și în grupul de

PSD Suceava a transmis, duminică, un comunicat de presă semnat de Departamentul de comunicare în care îl acuză pe  ”șeful’’ liberalilor suceveni, Gheorghe Flutur,că ridică minciuna la rang de virtute și că temerile acestuia că județul Suceava nu are o finanțare suficientă în 2019 ar fi nereale pentru că sunt deja sute de proiecte în derulare.

„Dornic de a fi din nou, pe prima pagină a mass mediei,  șeful liberalilor suceveni , al cărui nume  îl vom pomeni în prezentul comunicat, de mai multe ori, chiar dacă vom intra în polemici lipsite de sens și substanță, declară de la tribuna sa liberală , că „PSD condamnă județul Suceava la izolare și subdezvoltare”, înfierând cu  mânie proletar-liberală Guvernul PSD- ALDE și  parlamentarii PSD de Suceava, că nu ar fi votat amendamentele opoziției, asta în condițiile în care în ultimii doi ani, în județul nostru, guvernarea PSD a făcut investiții majore, unele finalizate, altele în curs de desfășurare, aducând fonduri de ordinul miliardelor pentru dezvoltarea acestei zone, această tendință păstrându-se și în noul an bugetar”, se arată în comunicatul PSD Suceava

Potrivit sursei citate, liderul PL Suceava consideră că respingerea amendamentelor parlamentarilor PNL de Suceava este cel mai grav lucru care se putea întâmpla județului nostru, fără a face,în schimb, nicio remarcă cu privire la oportunitatea sau realismul amendamentelor propuse de către colegii săi.

„Totodată se teme că județul nu are o finanțare suficientă în 2019, dar uită de sutele de proiecte care deja sunt în derulare și  că finanțarea acestora continuă și în acest an, până la finalizarea lor”, se arată în comunicat.

PSD Suceava susține că președintele Flutur, „așa cum îl cunoaștem cu toții” a început spectacolul electoral, spectacol care îl are ca regizor pe, nimeni altul decât președintele statului, șeful de facto al liberalilor, Klaus Johannis, iar ca actori în roluri secundare, parlamentarii PNL, iar scopul este colectarea de voturi pentru  pușculița PNL.

„Îi reamintim dlui Flutur și îi vom reaminti, ori de câte ori va fi cazul, că județul Suceava ocupă locul 1 pe țară, primind de la Guvernul României cea mai mare sumă destinată  finanțării proiectelor aprobate prin PNDL II,  de aproximativ 840 milioane de lei, că la această sumă s-au adaugat alți 82 milioane lei, care vor finanța proiecte (drumuri, extinderi rețele electrice) în alte 18 unități administrativ teritoriale. De asemenea, îl invităm pe șeful liberalilor suceveni, ca atunci când se deplasează  la București , pentru a participa la întâlnirile organizate de șefii săi liberali, să facă un popas la Compania Națională de Investiții pentru a se informa și … va constata că județul Suceava, se află din nou pe primul loc în țară, fiind promovate un număr de 170 de investiții”, se arată în comunicat.

PSD Suceava adaugă că pentru informarea corectă a cetățenilor județului Suceava și eventual pe cei care se fac că nu înțeleg că pentru șoseaua de centură a municipiului  Suceava a fost alocată suma de 61,2 milioane de lei, suma fiind suficientă pentru finalizarea obiectivului, termen de finalizare anul 2019, pentru șoseaua de centură a municipiului Rădăuți au fost alocate 35,3 milioane lei, iar valoarea totală a investiției este de 189 milioane lei, cu termen de finalizare anul 2020, în timp ce pentru șoseaua de centură a municipilui Fălticeni, a fost alocată suma de 1 milion de lei pentru refacerea studiului de fezabilitate.

”În ceea ce privește “Pârtia de schi”de la Câmpulung, trebuie menționat un lucru clar: pentru a putea continua investițiile, la cel de-al doilea tronson al pârtiei Rarăul, dnul Gheorghe Flutur ar fi trebuit să intreprindă demersurile legale, de scoatere a terenului din zona protejată, aflat în situl Natura 2000 Rarău-Giumalău. Lucru care nu s-a intamplat.Ne punem întrebarea evident retorică: oare este vinovat Guvernul PSD că nu au fost făcute aceste demersuri ?”, se mai arată în comunicat.

În ceea ce privește importanța alimentării cu gaze naturale social-democrații susține că îi vorbesc lui Gheorghe Fultur din 2004.

„Oare căt tupeu trebuie să ai, să afirmi că PSD se opune alimentării cu gaze naturale a localităților din județul Suceava, când domnia sa pe vremea cînd era Ministru al Agriculturii și Pădurilor a oprit cu bună știință, proiectul aflat atunci in derulare, prin neacordarea avizului de traversare a  fondului forestier de la Câmpulung către Vatra Dornei? Prin acea decizie, Gheorghe Flutur a condamnat zona de munte la subdezvoltare și a privat locuitorii, acestei zone minunate, de  conditii de trai civilizate compatibile cu anul în care ne aflăm”, se arată în comunicat.

PSD Suceava mai susține că în județul Suceava, la ora actuală,  sunt în derulare un număr de 786 de proiecte cu o valoare de 2,14 miliarde de lei, din care cea mai mare sumă, de 223,6 milioane de lei sunt derulate tocmai de Consiliul Județean Suceava. „Astfel, în momentul de față avem în desfășurare un număr de 130 de proiecte europene cu o valoare de 576, 8 milioane de lei, din fonduri naționale sunt finanțate alte 484 de proiecte cu o valoare totală de 1,35 de miliarde de lei, iar alte 172 de proiecte, cu o valoare de 220,4 milioane de lei sunt finanțate de la bugetele locale”, se precizează în documentul citat.

PSD Suceava subliniază că toate aceste finanțări sunt asigurate de guvernarea PSD, probabil acesta fiind și principalul motiv pentru care liderul liberal nu are ochi pentru investițiile respective, considerându-le în mod evident mai puțin importante decât utopiile colegilor săi liberali.

„Ca să îl liniștim pe liberalul sucevean care face obiectul acestui comunicat, îl anunțăm că în clipa de față, toate localităţile judeţului Suceava au în derulare, împreună, sute de investiţii, cele mai multe fiind pentru reabilitarea unităţilor de învăţământ, urmate fiind de modernizarea drumurilor,  precum și de investițiile în reţele de apă, canalizare şi staţii de tratare a apei, obiective sanitare, culturale etc.

Dacă nu ne crede pe noi, îl rugăm să pună mâna pe telefon și să vorbească cu fiecare primar PNL-ist  din subordinea sa, pentru a se informa în legătură cu sumele care au fost alocate unităților administrative pe care aceștia le conduc și îl rugăm ca ulterior, după ce află sumele, să facă o comparație cu sumele care au fost alocate pe vremea când, PDL-ul domniei sale, era la putere și să informeze alegătorii suceveni, pe cifre, când a fost administrația publică locală mai bine finanțată. Atunci sau acum?”, se mai întreabă PSD Suceava.

PSD Suceava invită sucevenii să nu ia în serios ieșirea publică a „acestui PDL-ist convertit peste noapte în PNL-ist”, pentru că, după cum bine se știe, ce se naște din pisică, șoarece mănâncă, iar „ce se naște din PDL, cu bunăstarea românilor se joacă”.(T.B.)


Intră acum și în grupul de