Tânăr din Frătăuții Noi aflat la volanul unei autoutilitare urmărit de poliție în trafic. El era băut și avea un fals permis britanic


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 19 ani din Frătăuții Noi este cercetat penal pentru conducere fără permis după ce a fost depistat în trafic în timp ce conducea o autoutilitară și a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor.

Astfel, vineri seara, la orele 22.30, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, în timp ce efectua activități de supraveghere și control al traficului rutier pe raza comunei Bilca, DJ 178C, a observat o autoutilitară care circula dinspre Frătăuții Noi spre centrul comunei Bilca.

Polițiștii au efectuat semnale regulamentare de oprire, însă cel aflat la volan nu s-a conformat și a mărit viteza de deplasare, iar în această situație autoutilitara a fost urmărită în trafic cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, iar după aproximativ 300 metri acesta a oprit pe partea dreaptă a părții carosabile a DJ 178C de pe raza comunei Bilca.

               La volanul autovehiculului a fost identificat un tânăr în vârstă de 19 ani, cu domiciliul în Frătăuții Noi, care a înmânat cartea de identitate, certificatul de înmatriculare al autoutilitarei, asigurarea autoutilitarei precum și un permis de culoare verde cu inscripția „provisional driving licence”, emis de autoritățile britanice.

Polițiștii au verificat în bazele de date, ocazie cu care s-a constatat că acesta nu este posesor de permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest , rezultatul fiind de 0.17 mg/l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional.

El este cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.


Intră acum și în grupul de