Gheorghe Flutur, replică fulger la comunicatul PSD: Cu ce obraz veniți în județul Suceava domnilor de la PSD –ALDE știind că nu ați făcut nimic pentru suceveni? Vă aștept în teren să dați explicații!


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a avut, duminică o reacție imediată la comunicatul transmis de Departamentul de comunicare al PSD Suceava în care social-democrații susțin că amendamentele PNL la bugetul pentru 2019 erau utopice și că în județ sunt sute de proiecte în derulare.

„Cu ce obraz veniți în județul Suceava domnilor parlamentari PSD-ALDE  și cum veți răspunde populației la câteva întrebări?”, a întrebat Gheorghe Flutur.

El a spus că PSD a băgat în faliment 61 de localități prin programul Utilități și Mediu marca PSD Suceava prin care, timp de 25 de ani, primăriile trebuie să plătească aproape 200 de milioane de euro în total, credit și dobânzi, și a exemplificat cu cazul Primăriei Câmpulung Moldovenesc care are de achitat două milioane de euro anual.

„Nu ați avut curajul să susțineți amendamentul nostru pentru construcția de magistrale de gaz natural spre Vatra Dornei și alte 50 de localități de care să beneficieze 80.000 de suceveni. Ați votat împotriva acestui amendament când știți că tot voi ați mărit exagerat prețul lemnului de foc”, a spus Flutur.

„Cu ce obraz veniți să explicați că vă judecați cu 500 de biserici din județul Suceava dorind să le luați proprietatea și ați blocat conducta de gaz spre Dorna?”, a mai spus liderul liberal sucevean.

În ceea ce privește infrastructura rutieră, Flutur atrage atenția că parlamentarii PSD Suceava au votat împotriva modernizării drumurilor naționale și a creșterii siguranței rutiere în județul Suceava, județ care înregistrează cel mai mare număr de persoane decedate în accidente rutiere de când PSD este la guvernare.

„Cu ce obraz veniți și cum vă uitați în ochii sucevenilor că ați întârziat șapte ani finalizarea unui rest al șoselei de centură a Sucevei și ați sufocat municipiul reședință de județ? Cu ce obraz veniți pe Valea Bistriței unde de șapte ani durează lucrările la drumul care să ne lege de Pasul Prislop și nu l-ați terminat? Cu ce obraz le veți explica sucevenilor că ați fost împotriva modernizării DN 2 care leagă Suceava de București și arată jalnic de la Fălticeni spre Roman? Cu ce obraz veți veni în fața sucevenilor știind că ați votat împotriva realizării de sensuri giratorii și modernizări de intersecții ca să diminuăm numărul de accidente rutiere grave care, în guvernarea voastră, sunt cele mai multe din țară?” , a mai întrebat Gheorghe Flutur.

Președintele PNL Suceava a mai arătat că parlamentarii PSD s-au opus și altor investiții necesare județului Suceava.

„Cu ce obraz veți explica familiilor că v-ați opus construcției unui spital de copii în Suceava, sau a unei Săli polivalente, ca în toate marile orașe din țară?”, a continuat liderul liberal sucevean.

El mai întreabă pe cei din PSD dacă au curajul să le spună celor care sunt plecați la muncă în străinătate să revină acasă când investițiile în dezvoltare sunt aproape zero.

„ Cu ce obraz veți răspunde celor plecați la lucru în străinătate dacă nu vă interesează investițiile pentru dezvoltare ca să-i putem convinge să revină acasă?”, a mai întrebat Gheorghe Flutur.

Președintele PNL Suceava le-a cerut celor din PSD să nu încerce să „aburească” sucevenii pentru că sunt oameni informați și știu bine că guvernarea PSD-ALDE nu a făcut nimic pentru județul Suceava.

„Nu ne aburiți cu proiecte care se datorează primarilor și nu aveți niciun merit pentru ele! Veți avea un greu examen de trecut cu sucevenii și vă garantez că vă vom întreba acolo unde vă afați în fiecare zi de acest lucru. Nu încercați să aburiți populația acestui județ că nu ține! Lumea este informată. Ați ratat șansa de a fi patrioți, de a ține la acest județ cu riscul de a vă pune rău cu Teleormanul. Vă aștept în teren să dați explicații!”, a transmis Gheorghe Flutur.(T.B.)


Intră acum și în grupul de