Conferința Județeană de Alegeri a organizației județene PSD Suceava programată pentru sâmbătă, la Dumbrăveni, a fost anulată. Este pentru a cincea oară în ultimii trei ani când alegerile sunt amânate


Intră acum și în grupul de

Conferința Județeană de Alegeri a organizației județene PSD Suceava care urma să fie organizată, sâmbătă, 23 februarie, la Dumbrăveni, și în cadrul căreia urmau să fie aleși președintele, președintele executiv și vicepreședinții, a fost anulată.

Președintele interimar al organizației PSD Suceava, Ioan Stan, a declarat pentru News Bucovina ca organizarea Conferinței Județene de Alegeri din PSD Suceava a fost amânată pentru o dată ulterioară.

El a explicat că situația fost determinată de faptul că reprezentanții conducerii PSD vor participa sâmbătă la Congresul PES și că nu vor putea avea reprezentare la cel mai înalt nivel și în cadrul conferinței de alegeri de la Suceava motiv pentru care urmează să fie stabilită o nouă dată.

Data alegerilor din PSD Suceava a fost transmisă de Secretariatul General al PSD care a cerut și convocarea Comitetului Executiv Județean al PSD Suceava care să fie informat despre data, locația și ora organizării Conferinței Județene Extraordiare de alegeri.

Conducerea PSD a mai transmis organizației județene Suceava ca la Conferința de alegeri să fie incluși între delegați membrii birourilor executive ale organizațiilor speciale, respecti de femei, tineret și de pensionari.

Comitetul Executiv al PSD a decis, în urmă cu două săptămâni, organizarea, până în 15 martie, de alegeri pentru conducerile organizațiilor județene unde există conduceri interimare, între acestea fiind și Suceava.

Din 2017 au mai fost anunțate alte patru termene la care trebuiau să se organizeze alegeri în organizația județeană PSD Suceava, ultimul termen fiind 29 septembrie 2018 când conducerea centrală a partidului a avizat ca acestea să fie organizate la Dumbrăveni unde ar fi trebuit să participe fostul vicepriministru Paul Stănescu, care între timp a fost înlăturat din funcție.

Până în prezent, pentru funcția de președinte al organizației a fost anunțată doar candidatura senatorului Ioan Stan, președinte interimar din iunie 2016.

De menționat este că Ioan Stan va candida în alegerile locale din 2020 la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, potrivit anunțului făcut de acesta anul trecut la CEx al PSD Suceava desfășurat la Dumbrăveni. (T.B.)


Intră acum și în grupul de