Sancțiuni în valoare de peste 210.000 de lei aplicate de polițiștii suceveni în urma unor acțiuni în trafic, în weekend


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au aplicat în zilele de 16 și 17 februarie a.c. sancțiuni contravenționale în valoare de 212.270 de lei, în cadrul unor acțiuni pentru combaterea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a vitezei excesive.

Potrivit Poliției Județene Suceava, Serviciul Rutier Suceava și formațiunile rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat o acțiune pe raza județului pe linia depistării conducătorilor auto ce conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice.

Astfel, au fost testați cu aparatul etilotest 491 de conducători auto, fiind constatate 4 infracțiuni și aplicate 114 sancțiuni contravenționale, în valoare de 53.410 lei.

De asemenea, au fost reținute 7 permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.

Totodată, în scopul impunerii unui climat de disciplină rutieră în rândul participanților la trafic, Serviciul Rutier Suceava și structurile teritoriale de profil, au organizat o acţiune preventiv-reactivă pe raza județului pe linia prevenirii şi combaterii nerespectării regimului legal de viteză de către conducătorii auto.

În cadrul acestei acțiuni au fost aplicate 378 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 158.860 lei, din care 204 pentru încălcarea regimului legal de viteză și 178 pentru alte abateri.

Polițiștii au mai reținut 21 de permise de conducere și au mai retras 4 certificate de înmatriculare.

(M.T.)


Intră acum și în grupul de