Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Tiberius Brădățan: Ministerul Sănătății nu va închide nici un spital. Numai autoritățile locale în subordinea cărora se află unitățile sanitare pot decide să facă acest lucru.


Intră acum și în grupul de

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Tiberius Brădățan, a reiterat, duminică, printr-un comunicat de presă că Ministerul Sănătății nu va închide nici un spital și că numai autoritățile locale în subordinea cărora se află unitățile sanitare pot decide să facă acest lucru.

El susține în comunicat că în ultimele zile, un subiect de maximă importanță a fost dus în derizoriu, prin „declarații politice sforăitoare” venite din partea lui Gheorghe Flutur, „reprezentantul celor care în 2011 au închis la propriu un număr de 67 de spitale pe tot teritoriul țării”.

Brădățan explică în document că Masterplanul Regional de Servicii de Sănătate – Regiunea Nord-Est este un document  obligatoriu în vederea deblocării, accesării și utilizării fondurilor structurale și de investiții în exercițiul financiar următor al Uniunii Europene.

„Spre deosebire de decizia unilaterală, luată pe genunchi, de colegii din PDL ai domnului Flutur, Ministerul Sănătății din guvernarea PSD va supune dezbaterii cu toți factorii implicați, acest plan strategic elaborat de un grup de experți independenți și prezentat prima dată în urmă cu 2 ani”, se arată în comunicat.

Brădățan menționează că în data de 25 februarie 2019, la Iași, Masterplanul va fi pus în discuție în cadrul unei întâlniri tehnice de lucru la care au fost invitați să participe conducători ai autorităților publice locale, manageri de spitale, reprezentanți ai direcțiilor de sănătate publică și ai caselor de asigurări de sănătate.

„Rolul acestei dezbateri nu este de a închide unități spitalicești ci de a face o radiografie a situației la zi și de a se găsi împreună soluții pentru eficientizarea activității din instituțiile pentru îngrijirea sănătătii. REPET: Ministerul Sănătății nu va închide nici un spital. Numai autoritățile locale în subordinea cărora se află unitățile sanitare pot decide să facă acest lucru”, a subliniat secretarul de stat.

El arată că a mai făcut precizarea la începutul săptămânii în curs și PSD a emis un comunicat în acest sens, „dar președintele Flutur ori nu are capacitatea să înțeleagă, ori încearcă să închidă din nou spitale și să arunce vina în curtea PSD”.

„Invit toți participații la întâlnirea de la Iași, inclusiv reprezentanții Consiliului Județean Suceava, să dea dovadă de responsabilitate și corectitudine, factori ce pot contribui la luarea celor mai bune decizii pentru asigurarea unor servicii de sănătate de calitate acordate cetățenilor”, a conchis Brădățan.


Intră acum și în grupul de