Contestatarii Bucovina Rock Castle acuză consilierii județeni de ateism, neomarxism, multiculturalism sau progresism și cer oficial finanțare pentru concerte de muzică religioasă în centrul Sucevei și nefinanțarea festivalului de rock: Vom aduce cele mai bune coruri, cvartete, voci și orchestre creștine din România.

Grupul de constestatari ai Bucovina Rock Castle au cerut, oficial, Consiliului Județean Suceava să discute și să aprobe în ședință alocarea sumei de 50.000 de lei pentru organizarea în luna august 2019 trei zile de concert de muzică religioasă în centrul municipiului Suceava, dar în același timp solicită ca festivalul de rock să nu fie finanțat.

Într-o cerere transmisă CJ Suceava, „grupul de cetățeni din Suceava și împrejurimi” format din cinci persoane arată că de 8  ani de zile s-au alocat bani de la bugetul Consiliului Județean Suceava  pentru muzică rock și că roagă consilierii județeni să voteze să aloce 50.000 de lei din bugetul CJ Suceava pentru luna august 2019 pentru trei zile de concert cu muzică religioasă creștină clasică în centrul municipiului Suceava între orele 18-22.

„Trebuie să fiți corecți și față de creștinii din județul și municipiul Suceava. Vă promitem că vom aduce cele mai bune coruri, cvartete, voci și orchestre creștine din România. Publicul va fi super-încântat”, se arată în cerere în care se menționează ca banii să intre în contul bancar personal al unuia dintre solicitanți.

Totodată, în aceeași cerere se solicită nefinanțarea din bani publici a Bucovina Rock Castle, pentru că ar „călca Legea lui Dumnezeu”.

„În plenul ședinței de Consiliu Judetean Suceava din data de 30 ianuarie 2019, am observat cu maximă stupoare și tristețe că mulți din consilierii județeni, sunt grav afectați de: ateism, neomarxism, masonerie-rotariană, progresism , multiculturalism, trădand într-o maximă veselie valorile creștine-biblice, valorile culturale și tradiționale românești-bucovinene”, susțin aceștia.

Din acest motiv ei le fac cadou consilierilor județeni suceveni un CD cu Biblia Audio și cântece creștine.

În documentul transmis Consiliului Județean Suceava ei mai cer demisia tuturor președinților de comisii de specialitate din CJ Suceava, acuză Jandarmeria Suceava de falsficarea rapoartelor privind faptele care se petrec la Bucovina Rock Castle.

Ei reiterează că vor contesta în instanță toate hotărârile CJ Suceava privind organizarea Bucovina Rock Castle.

În ședința Consiliului Județean Suceava din 30 ianuarie aceștia au fost invitați să prezinte punctul lor de vedere, dar consilierii județeni au respins cererile lor(N.B.)