Senatorul PSD Virginel Iordache susține că primarul Ion Lungu caută tot felul de trucuri pentru a abate atenția sucevenilor de la adevăratele probleme ale comunității: Vă invit, domnule primar, să abandonați modul păgubos de a gândi pe termen scurt, electoral, în care singurul scop este acela de a vă perpetua puterea


Intră acum și în grupul de

Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache consideră că primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, caută tot felul de trucuri pentru a abate atenția sucevenilor de la adevăratele probleme ale comunității, dar pentru a avea teme pentru conferințele de presă.

Într-un comunicat de presă, parlamentarul sucevean susține că primarul Ion Lungu, prin tot ceea ce face, arată că este în urmă, cu cel puțin 10 ani, explicând că proiecte actuale ale municipalității au fost propuse de opoziție în urmă cu mai mulți ani.

Vă prezentăm integral comunicatul senatorului PSD de Suceava:

„Ion Lungu și… PNL defazat, în urmă, cu un deceniu

În ultima vreme Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, caută tot felul de trucuri, pentru a abate atenția sucevenilor de la adevăratele probleme ale comunității, pe de o parte, și pentru a avea teme pentru conferințele de presă, pe de altă parte.

După ce a “rezolvat” promisiunile electorale din campaniile electorale precedente (sala de sport polivalentă, construirea unui nou stadion și mutarea stadionului Areni, construirea unui WORLD Trade Center etc) Ion Lungu vine cu noi anateme.

Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Conferința de presă a primarului Ioan Lungu a pus capac.

Fără dorința de a mă erija într-un atotcunoscător, trebuie să reamintesc opiniei publice din Suceava, că în anii 2005-2006 în calitate de consilier local am propus Consiliului local de la vremea aceea și primarului Ion Lungu, evident, ca Primăria Suceava să achiziționeze mijloace de transport în comun cu motoare electrice, motivând , la vremea aceea, că aceste motoare sunt ecologice și că în toate orașele civilizate ale Europei circulă asemenea mijloace de transport în comun.

Evident propunerea nu a fost luată în seamă pentru că venea de la un consilier din opoziție. Ce se întâmplă astăzi? …Ion Lungu achiziționează mijloace de transport electrice plimbându-se prin oraș într-un Smart electric…

În anul 2008 am venit cu trei propuneri care de asemenea au fost ignorate de actualul primar:

– Construirea unei artere de circulație paralelă cu B-dul Calea Unirii,al cărui proiect exista încă de dinainte de 1989;Ideea venea pe fondul creșterii traficului rutier in Suceava și a necesității de a lua măsuri pentru descongestionarea acestuia;

– Amenajarea, în imediata vecinătate a râului Suceava, a unor zone de agrement de la Ițcani până in zona Mall-lui care să poată contribui la creșterea nivelului de dezvoltare al zonei și mai ales pentru valorificarea potențialului uman,uitat de toți primarii;

– Amenajarea de parcări supraterane în zona McDonalds, Centrului de statistică , Cartodrom etc.Așa cum desigur anticipați niciuna din cele trei inițiative nu a fost luată in seamă. Ba mai mult am fost ironizat pe un anumit post TV.

Ce se întâmpla astăzi ? Primarul Sucevei începe să vină cu idei “noi” gândindu-se probabil că mai poate să adoarmă sucevenii cu proiectele pe care le-au inițiat alții. Nu-i cerem primarului drept de autor pentru proiectele noastre, nu- l vom acuza de plagiat îi cerem în schimb să le transpună în practică. Și îi mai cerem ceva: proiectele să fie realizate cu bani europeni pe una din axele de finanțare propuse de UE.

Nu am vrea să se întâmple ca și până acum.

Apropo dle primar lăsați studiile de circulație și sensurile unice, pentru că sunt inutile… așa cum sau dovedit a fi și celelalte două studii pe care le-ați realizat și pe care ați irosit banii publici ( vezi foto Obiectiv mai 2008).Pentru a înțelege inutilitatea ideii cu sensurile unice vă Invit să studiați ecuația de continuitate, ca aplicație a legii lui Bernoulli.

Vă invit,dle primar, să abandonați modul păgubos de a gândi pe termen scurt, electoral, în care singurul scop este acela de a vă perpetua puterea.

Imi permit, de asemenea, să vă Invit să gândiți în perspectivă, și să propuneți sucevenilor proiecte de anvergură realizabile care să aducă beneficii cetățenilor.

Nu uitați dle primar de cetățenii acestui oraș, cărora le promiteți de peste 7 ani, asfaltarea străzilor, de cei de pe str. Mihail Sadoveanu, de cei din cartierele Burdujeni sat, de cei din Ițcani etc și ei plătesc taxe și impozite la Primăria Suceava și nu se bucură de nici-o facilitate.

Prin tot ceea ce faceți ne arătați că sunteți defazat, în urmă, cu cel puțin 10 ani.

P.S. Vreau să vă invit dle primar, ca la toate problemele comunității să răspundeți Dvs., și nu prin subalterni, pentru că Dvs. ați beneficiat de încrederea “ majorității” cetățenilor ce locuiesc in orașul nostru.”


Intră acum și în grupul de