ATOP Suceava: Poliția Județeană Suceava are nevoie de 38 de noi echipamente IT pentru structurile de cazier judiciar, pentru secțiile rurale de poliție și pentru structurile criminalistice, dar și 35 de aparate foto


Intră acum și în grupul de

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Suceava arată în strategia pentru siguranță publică pentru anul 2019 că Poliția Județeană Suceava are nevoie de suplimentarea bugetului cu surse extrabugetare, având în vedere obiectivele principale ale poliției pentru anul 2019, ce vizează ”creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, siguranţa stradală, siguranţa rutieră”.

Astfel, în cadrul A.T.O.P. Suceava urmează să se discute posibilitatea alocării pentru Inspectoratul de Poliție Județean Suceava a fondurilor necesare pentru achiziționarea și dotarea cu câte un echipament I.T. (calculator și imprimantă) a Serviciului Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative și a polițiilor municipale Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Rădăuți și Vatra Dornei și orașele Gura Humorului și Siret, care în prezent eliberează la nivel local certificate de cazier judiciar pentru cetățenii din localitățile respective, inclusiv din mediul rural, evitând deplasarea inutilă și costisitoare la reședința inspectoratului, valoarea totală a celor 7 echipamente fiind de 24.500 lei (cu TVA inclus).

În document se menționează că, în anul 2018, la nivelul județului Suceava au fost eliberate către cetățeni 68.143 de certificate de cazier judiciar.

Totodată, se propune achiziționarea și dotarea celor 14 secții de poliție rurală din cadrul I.P.J. Suceava cu câte un echipament I.T. (calculator și imprimantă) deoarece în prezent acestea utilizează aceeași tehnică I.T. pusă la dispoziție posturilor de poliție comunale prin ”Programul Schengen din anul 2009” sau primită prin parteneriat cu autoritățile publice locale, valoarea totală fiind de 49.000 lei (cu TVA inclus).

Mai mult, se cere și achiziționarea și dotarea structurilor criminalistice din cadrul polițiilor municipale și orășenești și a Serviciului de specialitate din aparatul județean cu câte un echipament I.T. (calculator și imprimantă), valoarea totală fiind de 59.500 lei (17 echipamente x 3.500 lei/buc, cu TVA inclus) și cu câte 2 aparate foto semiprofesionale, necesare pentru fixarea prin fotografiere a urmelor și mijloacelor de probă din câmpul infracțional și a altor aspecte de interes polițienesc, valoarea totală fiind de 52.500 lei (35 aparate x 1.500 lei/buc cu TVA inclus).

În același raport se solicită și  achiziționarea a 200 de veste reflectorizante, (200 x 8-12 lei/buc. = 1.600 – 2.400 lei) ce vor fi distribuite de polițiștii rutieri, participanților la trafic cu risc din județ (pietoni, bicicliști,mopediști, căruțași etc.) și care pot fi folosite de deținătorii lor și pe timpul sezonului de iarnă, pentru identificarea operativă în cazul unor blocaje rutiere, izolări de vehicule și persoane, ninsori abundente, viscol etc.

Suma totală în vederea achiziţionării acestor bunuri este de 188.000 lei, se precizează în document.(N.B.)


Intră acum și în grupul de